Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Drie voordelen van klassikale trainingen

Klassikale lessen hebben over het algemeen een hoop voordelen ten opzichte van online lessen. Dit heeft vooral te maken met het persoonlijke contact dat plaatsvindt tijdens klassikale lessen en de manier van lesgeven.

Tijdens een excel cursus van vanvlietproductions.nl heeft een docent meer aandacht voor studenten dan tijdens een online les. Daarnaast zorgt het contact voor beter begrip en snellere resultaten doordat er geen moeilijkheden zijn op het gebied van non-verbale communicatie of eventuele problemen die kunnen optreden tijdens online lessen. In deze blog vertellen we je drie belangrijke voordelen van klassikale trainingen.

Contact met de docent

De meeste leerlingen en studenten hebben veel baat bij persoonlijk contact met een docent. Door middel van een duidelijke uitleg voor de klas en eventueel een-op-een contact tussen een docent en een student krijgen de studenten de lesstof snel onder de knie. Tijdens online lessen is er veel minder ruimte voor vragen en kan de docent de stof vaak minder goed uitleggen. Dit zorgt voor verwarring bij studenten. Klassikale lessen hebben dit nadeel niet. Tijdens een klassikale les is er meer overzicht en rust en kunnen studenten altijd achteraf nog met vragen komen. Een docent heeft hier vaak meer tijd voor en de student kan zich de vragen beter herinneren wanneer hij of zij ze direct na de les kan stellen.

Sparren met medestudenten

Een ander voordeel aan klassikale lessen is het interactieve contact tussen studenten. Door te sparren met andere studenten krijgen studenten de lesstof vaak sneller onder de knie. Daarnaast kan een docent ervoor kiezen om groepjes te vormen waarin er gezamenlijk gewerkt kan worden aan opdrachten of waarin de studenten onderling kunnen overleggen over de lesstof. Hierdoor kun je als student zijnde dingen opsteken van andere medestudenten en onderling overleggen over eventuele uitkomsten. Daarnaast zorgt het sociale aspect voor een prettige sfeer waarin persoonlijk contact kan zorgen voor een positieve ervaring en meer motivatie onder studenten. Deze motivatie en ervaringen dragen uiteindelijk op een positieve manier bij aan de studieresultaten en de kennis van de studenten.

De locatie en de setting

Een locatie of setting kan motiverend werken voor studenten. Het reizen naar een specifieke locatie waar de lesstof wordt behandeld en de docent de les geeft zorgt voor een alerte staat en focus. Hierdoor zijn studenten meer bezig met de les en de theorie die tijdens deze les wordt behandeld. De locatie kan voor sommige studenten zelfs motiverend werken. Het is goed om privé en studie gescheiden te houden. Hierdoor is in sommige gevallen een aparte locatie voor een les beter dan een thuislocatie waar een online les gevolgd wordt. Het reizen naar een specifieke leslocatie zorgt voor een bepaalde mate van structuur en regelmaat en dit kan voordelig zijn voor de uiteindelijke studieresultaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-16T15:06:41.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.