Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Drie leuke objecten die je kunt maken met een 3D print service

Als je een ware liefhebber bent van 3D printen dan weet je inmiddels al wel dat je ontzettend veel verschillende 3D print producten kunt maken met deze technologie.

Soms wordt een 3D print service dan ook ingezet om een groot en complex item te maken, wat wel dagen gaat duren voordat het helemaal compleet gemaakt is. Toch hoeft dit niet beslist. Een 3D print service kan namelijk ook veel simpelere 3D print objecten maken. Alhoewel deze dingen makkelijker te maken zijn, zijn ze alsnog hartstikke leuk en nuttig. Hieronder vind je daar drie voorbeelden van.

Vinger moersleutel

Zo nu en dan zul je je in een situatie bevinden waarin je in een lastige positie zit omdat je een moer moet bevestigen aan een bout. Een vinger moersleutel zal dan zeker uitkomst bieden. Dit is met name handig voor de krappe hoeken, maar ook als je niet precies weet waar de moer moet komen. Het is bijvoorbeeld zo gebeurd dat je een sleutel laat vallen achter een radiator, maar met je vinger zal dit niet gebeuren. Het is ontwikkeld door Franc Falco, die het bestand van het ontwerp heeft geplaatst op de site van Thingiverse.

Penrose driehoek van Escher

Voor dit leuke object blijven we in Nederland. M.C. Escher is namelijk een schilder van Nederlandse komaf die bekend staat om zijn werk met fysiek onmogelijke constructies. Hier is zijn beroemde Penrose driehoek een goed voorbeeld van. Kenji Nakagawa heeft dit ontwerp getransformeerd tot een ontwerp wat je kunt maken met behulp van een 3D printer. Het is verstandig om dit model te schalen naar 80 procent. Het printen zal dan in de meeste gevallen namelijk niet eens een uur duren. De nodige bestanden kun je trouwens ook in dit geval weer downloaden op Thingiverse. 

Hulpmiddel voor oververhitte laptop

Als je laptop met enige regelmaat oververhit raakt dan moet je hiervoor eigenlijk een oplossing zien te vinden. Dit kun je al heel eenvoudig doen met behulp van een 3D printer of een 3D print service. Deze print die ontworpen is door Corentin Paquet is namelijk een redder in nood. Het is in principe een soort standaard voor je laptop, wat normaal gesproken heel groot is. Dit zal dan ook veel tijd nodig hebben om te printen. Dit model, wat je kunt downloaden via MyMiniFactory, is juist klein en draagbaar. Het zal geprint zijn in net iets minder dan een uur. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-17T16:51:52.000Z Twenty Four Webvertising BV
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.