Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat zijn de voordelen van CNC frezen?

Dit artikel delen:

Als je als bedrijf een nieuw product wilt maken dan zou je ervoor kunnen kiezen om CNC hiervoor in te zetten. Dit is de afkorting van Computer Numerical Control en kan ingezet worden in combinatie met diverse technieken, zoals bijvoorbeeld frezen. Samen heet dit dan dus CNC frezen, wat ook gebruikt kan worden door wetenschappers voor het creëren van diverse hulpmiddelen en producten. Deze productiemethode heeft een aantal voordelen, waar je in dit artikel twee voorbeelden van kunt lezen.

Nauwkeurig en betrouwbaar 

Zo heeft CNC frezen als voordeel dat het een extreem nauwkeurig proces is die ook nog eens herhaald kan worden. Nauwe toleranties tussen circa 0,001 inch en 0,005 inch zijn namelijk al mogelijk, al hangt dit wel af van de specificaties van het ontwerp. De machines kunnen bovendien 24/7 draaien op een betrouwbare wijze, al moet dit dan wel zo geprogrammeerd worden. CNC frezen is onder andere waardevol voor het maken van op maat gemaakte en eenmalige componenten. Hierdoor kun je dus oudere onderdelen vervangen, al zou het ook een gespecialiseerde upgrade kunnen zijn. Desondanks is het tevens een optie om de productie van één stuk op te schalen tot oplagen van meer dan 10 duizend stuks. Met andere woorden, met CNC frezen kun je heel veel. Daarnaast zal dit ook nog niet eens heel lang duren, afhankelijk van het aantal stuks, de complexiteit en de grootte kan de doorlooptijd voor onderdelen slechts één dag duren. 

Lagere kosten

Om de meest kosteneffectieve CNC gefreesde componenten te krijgen wordt het aangeraden om voor grotere productieruns te kiezen. Hierdoor zullen de kosten van de machine instellingen namelijk verspreid worden. De eenheidsprijs zal bij CNC frezen dan ook stapsgewijs dalen als de oplage steeds groter wordt. Gestructureerde batchproductie en verzending van de onderdelen kan er bovendien voor zorgen dat de verspilling minder wordt, terwijl ook de voorraadkosten hierdoor zullen dalen. 3-assig CNC frezen is de eenvoudigste opstelling van alle verschillende machineconfiguraties. Dit is direct ook de goedkoopste methode om ongecompliceerde componenten met hoge toleranties te creëren. 5-assig CNC frezen is daarnaast natuurlijk ook mogelijk. Je hebt dan twee opties: geïndexeerd 5-assig CNC frezen en continu 5-assig CNC frezen. Welke beter is hangt van het product af dat je wilt maken. Het is verstandig om hiervoor een expert in te schakelen. Deze specialist kan je vertellen welke machineconfiguratie het meest geschikt is in jouw situatie. 

Aantal voordelen voor het gebruikmaken van het platform van 3D Hubs

Bestel kwalitatieve, nauwkeurig CNC-bewerkte onderdelen bij een netwerk van fabrikanten in Amerika, China, Europa en India.

  • Directe offertes voor maximaal 1.000 onderdelen
  • Levertijden vanaf 3 werkdagen
  • Overzeese verzending en douane inbegrepen, geen inklaringskosten
  • 50+ metalen en kunststoffen, 10+ oppervlakteafwerkingen
  • Toleranties tot ± .0008 ’’ (0,020 mm)
  • Snelle prototyping en volledige productie
  • ISO9001, ISO13485, AS9100 gecertificeerde productiepartners.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-24T16:10:29.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.