Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een nieuwe telefoon kopen is makkelijker dan je oude repareren

Dit artikel delen:

Kun je het beste een nieuwe telefoon open, of de oude laten repareren? Voordat je meteen een nieuwe telefoon aanschaft, houd er rekening mee dat de oude telefoon meestal nog gerepareerd kan worden.

Minder kosten

Heb je een beperkt budget, dan gaat de voorkeur vaak uit naar het repareren van de oude telefoon. Het kopen van een nieuw exemplaar kan relatief duur zijn terwijl de oude wellicht nog naar behoren zou kunnen functioneren. Meestal zijn reparaties goedkoper dan het kopen van een nieuwe telefoon wat honderden euro´s kost. Dit is vooral het geval als je oude telefoon een gebroken scherm, waterschade, batterijproblemen of iets dergelijks heeft. Wil je de telefoon laten repareren? Dan kun je het beste langs gaan bij een erkende telefoon reparatie winkel

Tijdsbesparing

Bij de aanschaf van een nieuwe smartphone komt veel kijken. Zo moet het nieuwe model onderzocht worden, welke functies deze heeft en welke voor- en nadelen. Daarbij moet een back-up gemaakt worden van de gegevens uit de oude telefoon en deze gegevens moeten naar de nieuwe smartphone gestuurd worden. Dit is allemaal erg tijdrovend. Tijd die je misschien liever wilt besteden aan andere dingen. Telefoon reparaties zijn meestal niet zo tijdrovend, vooral wat betreft de kleinere fouten.

Beter voor het milieu

Een telefoon laten repareren in plaats van een nieuwe kopen is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook ecologisch verantwoord. Het vervangen van een telefoon heeft veel nadelige gevolgen voor het milieu. Omdat bij de productie van nieuwe telefoons een grote hoeveelheid kooldioxide vrijkomt, zijn we allemaal deels verantwoordelijk voor deze vervuiling wanneer we een telefoon kopen. Daarbij worden schadelijke stoffen als coltan of niobium gebruikt bij de productie van telefoons. Vaak gebeurt het ook dat oude telefoons in de prullenbak komen en niet gerecycled worden. 

Gebruik de garantie

Heb je je telefoon tot de maximale waarde gebruikt? Bij de aanschaf van je telefoon heb je destijds een flink bedrag uitgegeven en veel tijd geïnvesteerd in het vinden van het juiste model. Kijk wat relatief de beste beslissing zal zijn. Meestal heb je een lange garantie op je telefoon en vallen veel reparaties onder de garantie, wat betekent dat je de telefoon kunt laten repareren zonder enige kosten. Let wel op de voorwaarden die bedrijven stellen voor een gratis reparatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-01T14:57:20.000Z Telgefixt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.