Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Autohuur Spanje hanteert lager prijzen

Spanje is een heerlijk warm land waar veel toerisme plaatsvindt. Het is land dat vele schoonheden kent zoals de witte stranden en heldere zeewater. Spanje heeft zijn eigen cultuur waarin de mensen vriendelijk zijn graag de culturele rechten deelt met anderen.

Het land is erg groot en kent grote afstanden tussen bepaalde regio’s. Een auto huren in Spanje kan erg gunstig zijn als u lange afstanden moet afleggen. Het autohuur Spanje kan lager tarieven bevatten in vergelijking met omliggende landen.

Eindeloos over de Spaanse wegen rijden

Als u gaat rijden in het buitenland is het goed om op de hoogte te zijn van de verkeersregels. Verkeersregels in Europa zijn niet overal hetzelfde. Auto huren Malaga kan heel anders zijn dan het huren van een auto in Slovenië. Autohuur Spanje kan ook bestaan uit andere tarieven als in andere landen. Hieronder staan een aantal tips die kunnen helpen goed door de Spaanse verkeer heen te komen.

Met beide handen aan het stuur

De Spaanse regering heeft bepaald dat een bestuurder niet achter het stuur mag eten of drinken. Het is belangrijk dat de bestuurder de volledig focus heeft op de weg. Het betekent ook dat de bestuurde niet zomaar met de telefoon of navigatie in de handen mag hebben onder het rijden. Het is ook verbonden om deze activiteiten te doen tijdens een file of bij rood stoplicht. Het is wel toegestaan om handsfree te bellen.

Denk om milieuzones

Er zijn bepaalde steden die een milieuzonde hebben. Dit betekent dat de regering bezig is om de luchtkwaliteit te verbeteren voor bewoners in een bepaald gebied. Deze zones worden aangeven met een bord waarop staat ''Area de prioridad residencial''. Bij het in rijden van deze zone kan hoge boetes opleveren.

Verboden om te parkeren

In Spanje zijn er gebieden waar het alleen toegestaan is om aan de rechterkant te parkeren. Starten die eenrichtingsverkeer zijn smal ingericht waardoor hier een parkeerverbod is opgelegd aan één kant. Er zit een bepaald systeem waarin de parkeerkant om de 15 dagen gewisseld wordt. Een bord met blauw en rood geeft aan hoe de weg werkt.

Voorrang geven

In Nederland kennen we de haaientanden die vertellen wanneer de bestuurder voorrang moet geven. Spanje maakt gebruik van dikke witte strepen. De strepen worden in de meeste gevallen vooraf aangeven met een omgekeerde driehoek.

Gehuurde auto riskeren ook een boete

Bij overtredingen horen boeten. Dit geldt ook voor in het buitenland bij het huren van een auto. In Spanje worden boetes opgedeeld in drie categorieën:

-          Matige verkeersovertredingen van boetes tot € 100,-

-          Ernstige verkeersovertreding van boetes tot € 200,-

-          Zeer ernstige verkeersovertreding die kunnen oplopen tot over de € 500,-

Bij het rijden in het buiten is het belangrijk om bewust te zijn de verkeersomstandigheden. Dit is ook bij het huren van een auto.  Autohuur Spanje verschilt met de situaties in Nederland kan risico’s met zich meebrengen. Voorkom boeten en schade door verantwoordelijk om te gaan met het voertuig. Het zou zonde zijn om geld kwijt te raken aan een boete.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-22T12:00:02.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.