Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waar begin je met het afsluiten van een autoverzekering?

Dit artikel delen:

Ben je eigenaar van een nieuwe auto en wil je er zo snel mogelijk in rijden om naar je werk te rijden?

Zorg er dan voor dat je alle papieren op orde hebt en dat je een goede autoverzekering afsluit. Waar jij je liever verdiept in de nieuwste ICT-ontwikkelingen, zetten wij in deze blog de verschillende aspecten op een rij waar je aan moet denken bij het afsluiten van een autoverzekering. Zo nemen we je het werk uit handen en kun jij straks zorgeloos in je nieuwe wagen de weg op.

Welke autoverzekering past bij jouw rijgedrag?

Koop je voor het eerst een eigen auto, dan zul je voor het eerst te maken krijgen met zaken die daar een belangrijk onderdeel van zijn. Het afsluiten van een verzekering is daar één van. Heb je eerder al een auto in het bezit gehad, dan zul je hier al bekend mee zijn. Maar ook dan kun je overwegen om over te stappen op een andere autoverzekering. Wat je situatie ook is, in deze blog vind je een oplossing op maat die past bij jouw rijstijl.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

Met een auto in eigen bezit ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Dit is een basis autoverzekering waarbij je wettelijk aansprakelijk wordt gesteld wanneer je tijdens het rijden schaden toebrengt aan derden. Veroorzaak je onverhoopt een ongeval waarbij iemand anders schade ondervindt, dan kun je je met de WA-verzekering achterhalen hoeveel je verzekeraar zal vergoeden.

WA-verzekering beperkt casco

Wil je geen risico’s lopen met je nieuwe auto, dan kun je je autoverzekering aanvullen met beperkt casco. Onder deze verzekering valt niet alleen schade aan derden door jouw toedoen, maar ook wanneer jouw auto slachtoffer wordt van diefstal, inbraak of storm- en brandschade. Op het moment dat je auto beschadigd raakt door een van deze oorzaken, kun je je bij de verzekeraar beroepen op een financiële vergoeding.

Allrisk autoverzekering

De verzekering kun je ook optimaal aanvullen, waardoor alle schade aan je auto wordt gedekt. Niet alleen over bovengenoemde situaties kun je bij de verzekeraar verhaal halen, met de allrisk autoverzekering is je auto ook verzekerd tegen vandalisme en schade door eigen toedoen. Dus zie je een paal over het hoofd die langs de auto schampt, dan kun je de schade bij je verzekeraar melden.

Tijd om een verzekering af te sluiten

Afhankelijk van de hoeveelheid kilometers die je maakt en de financiële ruimte die je hebt voor het betalen van een goede autoverzekering, bepaal je eenvoudig welke autoverzekering het best bij jou past. De volgende stap is om dan een geschikte verzekeraar te vinden. Iedere verzekeraar verschilt in prijs en stelt weer andere voorwaarden. Wil je een goedkope autoverzekering afsluiten, dan kun je aan de hand van de kosten beslissen waar je je wilt verzekeren. Dat hangt uiteraard ook af van welke zaken je wilt laten verzekeren. Heb je de keuze gemaakt voor een van bovengenoemde verzekeringen en voor een geschikte verzekeraar, dan rest alleen nog een telefoontje naar de aanbieder. Zo rijd je voor je het weet op je gemak in je nieuwe auto.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-08T16:45:26.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.