Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SEO is complexer dan alleen zoekwoorden gebruiken

Dit artikel delen:

Een aantal ‘regels’ voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website is voor veel mensen duidelijk en wordt goed toegepast: het zoekwoord moet in de titel én de URL zitten, en het zoekwoord moet in minimaal één tussenkopje zitten en natuurlijk ook een aantal keer in de tekst. Maar dat is maar een deel van de aanknopingspunten om de SEO van je website te verbeteren.

We bespreken een aantal andere belangrijke zaken die regelmatig over het hoofd gezien worden of simpelweg niet bekend zijn. Een SEO specialist inhuren kan ervoor zorgen dat je ook op deze punten goed scoort.

Goede leesbaarheid

Voor sommige mensen lijkt het eenvoudig: je stopt je zoekwoord zo vaak mogelijk in de tekst, want dan kom je wel hoog in Google. Maar Google is kritischer dan dat. Een te grote dichtheid aan zoekwoorden in een tekst is een ‘red flag’. Een reden hiervoor is dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid van de tekst. Ook dat is namelijk een factor die door Google meegewogen wordt. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de voldoende afwisseling in woordgebruik. Omdat het ook van belang is om semantisch aanverwante zoektermen in je tekst te verwerken, is dit een goed aanknopingspunt om voor die afwisseling te zorgen.

Laadtijd van de pagina

Als je je focust op het tekstuele gedeelte van SEO, zie je mogelijk het technische deel over het hoofd. Naast leesbaarheid en een goede aanwezigheid van zoektermen, vindt Google het namelijk ook belangrijk dat je pagina snel laadt. Dat is immers in het belang van de gebruiker, plus hoe moeilijker de pagina laadt, des meer tijd Google er voor nodig heeft om hem te scannen. Het verbeteren van de laadsnelheid van je webpagina’s is vaak niet eenvoudig. Een online marketingbureau als Roxtar.nl kan je hierbij van dienst zijn.

Linkprofiel

Google vindt het belangrijk dat websites een bepaalde autoriteit hebben. Dit kan vorm krijgen door een zogenaamd linkprofiel. Dat wil zeggen dat andere pagina’s naar jouw website verwijzen. Daarbij wordt de kwaliteit van de sites waar de links vandaan komen beoordeeld. Wanneer de links vanuit diverse sites komen met uiteenlopende doelgroepen, betekent dit voor Google dat de gelinkte pagina betrouwbaar is. Maar het opbouwen van een sterk linkprofiel is niet eenvoudig en snel gebeurd, en kan een reden zijn om professionele hulp in te schakelen om dit voor elkaar te krijgen.

Schone broncode

Google scant websites regelmatig om ze te beoordelen. Daarbij wordt gekeken naar de broncode van de website. Dat is de code achter de website die ervoor zorgt die vertaald wordt in de uiteindelijke weergave voor de gebruiker. De opbouw van de broncode van je website is erg belangrijk om een goede score te krijgen op het gebied van zoekwoordgewicht, de positie van de belangrijke zoekwoorden in de tekstelementen van je website. Hoe eerder belangrijke zoekwoorden in de broncode voorkomen, des te groter de kans dat jouw website beter scoort op deze zoekwoorden dan die van je concurrenten.

Zo makkelijk is het dus nog niet om voor goede SEO te zorgen voor je website. Er komt veel meer bij kijken dan je wellicht gedacht had. Er zit zowel een technisch aspect als een marketingstrategie aspect aan dat reden kan geven om hulp van professionals in te schakelen. Dat vergt een investering, maar die betaalt zich dan wel uit in betere vindbaarheid en meer klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-15T13:36:44.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.