Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

4 veelgemaakte fouten bij het beheren van WordPress websites

Dit artikel delen:

WordPress is een content management systeem dat uitnodigt om het beheer van je website in eigen hand te houden. Het is immers lekker overzichtelijk en laagdrempelig. Maar aan het zelf beheren van je website kleven ook verantwoordelijkheden die niet altijd even goed ingeschat worden. We bespreken vier veelgemaakt fouten bij het beheren van WordPress websites.

Nooit updaten

Het besturingssysteem van je computer en je mobiele apparaten wordt regelmatig geüpdatet om de beveiliging op orde te houden, fouten eruit te halen en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Datzelfde geldt voor plugins. Regelmatig komen er daarom updates beschikbaar. Dat kun je als beheerder aan de achterkant van de website zien. Deze meldingen kun je niet eindeloos negeren, want op een gegeven raakt je website verouderd en kan hij daardoor niet meer naar behoren gaan werken. Daarom is regulier onderhoud belangrijk. Doe je dit liever niet zelf? Besteed dan het WordPress onderhoud uit.

Geen backups maken

Net zoals je harde schijf in rook op kan gaan of je per ongeluk bestanden overschrijft of weggooit op je computer, kan er ook iets fout gaan met je website waardoor hij opeens niet meer naar behoren werkt of zelfs in zijn geheel verdwenen is. Bijvoorbeeld bij het installeren van updates van WordPress of plugins. Dat is precies de reden waarom je als beheerder van een WordPress zorg moet dragen dat er regelmatig een back-up van de website wordt gemaakt, zodat je de website kan herstellen naar een oudere maar nog steeds recente versie.

Wel een contactformulier, geen spamfilter of ReCAPTCHA

Het is heel normaal om een contactformulier op je website te willen. Dat maakt het immers makkelijk voor bezoekers om een vraag naar je te sturen, en dergelijke laagdrempeligheid is eigenlijk wel de standaard tegenwoordig. Maar zo’n contactformulier opent ook de deur voor spammers om jou helemaal vol te spammen. Daarom moet je ook een spamfilter installeren of ReCAPTCHA implementeren bij je contactformulier. Helaas vergeten velen dit en krijgen ze op den duur vele spamberichten per dag op dat emailadres dat zo belangrijk is voor je bedrijfsvoering.

Favicon niet aanpassen

Iedere website kan een icoontje krijgen. Deze kun je zelf instellen. Maar dat je moet dan ook daadwerkelijk doen. Veel mensen zijn zich hier schijnbaar niet bewust van, waardoor hun WordPress de standaard WordPress favicon (het WordPress logo) als icoontje houdt. Dat staat niet bijzonder professioneel. Laat dit dus niet staan en pas het aan naar je eigen afbeelding!

Als je wilt dat je website optimaal functioneer en optimaal blijft functioneren, dan moet je als beheerder bereid zijn daar ook tijd in te blijven investeren. Heb je die tijd niet, dan kun je zowel het bouwen als het onderhouden van je website beter uitbesteden aan een bedrijf als Stuurlui.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-16T14:00:50.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.