Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo vind je snel en eenvoudig de beste externe geluidskaart

Heb je er behoefte aan om bij het gebruik van je computer ook te genieten van een prettige audio ervaring? Dan kun je niet zonder een goede externe geluidskaart. Hiermee is het vaak blikkerige computergeluid verleden tijd. Het aanbod in dit soort geluidskaarten is groot en veelzijdig. Hierdoor lijkt het een lastige opgave om de beste externe geluidskaart te vinden maar gelukkig blijkt de praktijk anders te zijn. Met slechts een muisklik vind je snel en eenvoudig een externe soundkaart die bij je past.

Wat zijn de mogelijkheden van externe geluidskaarten?

De mogelijkheden van externe geluidskaarten gaan je ongetwijfeld verrassen. Als je veel met computers werkt, weet je waarschijnlijk wel dat de soundkaarten die geïntegreerd zijn in het moederbord vaak vrij beperkte prestaties leveren. Met een externe geluidskaart gaat er een (audio) wereld voor je open. Dit soort soundkaarten zijn ontworpen voor de wat meer veeleisende toepassingen en om een superieure geluidskwaliteit te bieden. Een externe geluidskaart sluit je in de meeste gevallen aan met behulp van een USB kabel of in sommige gevallen met een Thunderbolt-kabel. Hiermee creëer je ook meer mogelijkheden om externe audioapparatuur (in vorm van een gaming headset of PC speakers) aan te sluiten. Ook voor het vormgeven van een home cinema ervaring kun je eigenlijk niet zonder een geluidskaart met 5.1 of 7.1 surround sound. 

Zo werkt een externe geluidskaart

De belangrijkste functie van een externe geluidskaart is het beheren van de audio functionaliteiten in je PC. Hiervoor zal een geluidskaart de audiosignalen ontvangen, eventueel digitaliseren, verwerken en verzenden naar het uitvoerapparaat. Het belangrijkste onderdeel van deze externe geluidskaart is dan ook de chipset. Dit kleine element neemt de data- en controlesignalen van de computer over en zal deze verwerken tot een formaat dat compatibel is met de digitaal-naar-analoog converters. Op deze manier kunnen de signalen doorgeven worden aan de uitgangscontacten van de geluidskaart. 

Verschillende keuzemogelijkheden in soundkaarten

Je hebt verschillende keuzemogelijkheden in soundkaarten. Je wensen met betrekking tot het gebruik hiervan zullen doorslaggevend zijn bij de keuze voor de voor jou beste externe geluidskaart. Naast het audio-interface apparatuur dat ontworpen is voor professioneel gebruik in opnamestudio’s en apparaten met geavanceerde functies, connectoren en een volume functie, kun je de keuze maken voor eenvoudige USB-apparaten met elk een ingang en een uitgang. Lees meer op Bestgekozen.nl hierover. Op deze website vind je een uitgebreide koopgids over externe geluidskaarten. Hierin wordt het gehele aanbod hierin met je doorgenomen en krijg je aanbevelingen van de beste externe geluidskaarten die op dit moment verkrijgbaar zijn. Daarnaast vind je op deze pagina de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze soundkaarten.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-22T13:59:20.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.