Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nearshoring is meer dan ooit zinvol

Nearshoring is meer dan ooit zinvol !

Om de haverklap komen er noodkreten uit de industrie over het tekort aan informatici in Belgie. Silvae Technologies, een Belgisch ICT bedrijf, gevestigd in Ruse Bulgarij biedt een oplossing voor het structureel tekort van ICT profielen op de Belgische markt. Consultancy op afstand. De klassieke consultancy waarbij ICT profielen worden ingeschakeld in de kantoren van de klanten is een reeds lang ingeburgerd model. Het opzetten van teams ‘remote’ is veel minder gekend. Nochthans biedt het vele voordelen. En die gaan verder dan de lagere kost alleen. Doordat we reeds 10 jaar in de markt in Ruse aanwezig zijn hebben we voldoende kennis van de locale gebruiken om de juiste mensen aan te trekken. Hierdoor kunnen we de tekorten in de Belgische markt aanvullen.

Nearshoring is zinvol door het gebrek aan ICT profielen.


…Eigenlijk zijn we met deze dienst een mediator tussen de overbevraagde West-Europese markten en de Oost Europese markten waar goede ICT profielen nog beschikbaar zijn zegt Rudi Van den Bossche CEO van Silvae Technologies…

Het vinden van goede mensen wordt belangrijker dan het kostvoordeel.

De belangrijkste reden om in zee te gaan met software bedrijven in Oost Europa was tot voor kort de lagere kost voor de software developers . Dit voordeel blijft maar door een structureel tekort van ICT profielen komt de kostfactor op de tweede plaats te staan.

Bedrijven zien hun digitalisering afgeremd doordat interne en externe projecten niet kunnen worden opgestart. Klanten kunnen niet bediend worden, interne systemen worden niet vervangen, innovatieve projecten kunnen niet worden uitgerold, enz…
Bedrijven zullen ofwel hun projecten dienen uit te stellen of grijpen naar een oplossing die zowel de toegevoegde waarde in het bedrijf houdt als het tekort aan geschoolde informatici oplost.

De Bulgaarse ICT markt is zeer dynamisch

Silvae Technologies is reeds meer dan 10 jaar aanwezig in de Bulgaarse markt. Een markt die gestuurd wordt door een aantal zeer goede universiteiten die jaarlijks goede informatici afleveren. Bedrijven zoals Uber, Amazon, Microsoft, SAP en vele anderen hebben reeds de weg naar Bulgarije gevonden. Silvae Technologies biedt nu ook de mogelijkheid aan Belgische bedrijven om te genieten van de vele voordelen van de Bulgaarse informatica markt.

Meer informatie
Rudi Van den Bossche
CEO Silvae Technologies
Rudi@SilvaeTechnologies.eu
www.SilvaeTechnologies.eu

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-21T19:07:00.000Z Silvae Technologies


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.