Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Orange Business Services lanceert clouddienst

Orange Business Services versnelt haar internationale cloudstrategie met een nieuw wereldwijd publiek cloudaanbod dat advies, auditing, integratie en beheerde diensten voor cloudinfrastructuur en toepassingen bevat. De diensten, die in partnership met Huawei worden geleverd, vullen het bestaande Orange private cloud-portfolio aan en zullen bedrijven helpen met hun digitale transformatie.

Orange Business Services versnelt haar internationale cloudstrategie met een nieuw wereldwijd publiek cloudaanbod dat advies, auditing, integratie en beheerde diensten voor cloudinfrastructuur en toepassingen bevat. De diensten, die in partnership met Huawei worden geleverd, vullen het bestaande Orange private cloud-portfolio aan en zullen bedrijven helpen met hun digitale transformatie.

Het hoofddoel van de internationale cloudstrategie is om multinationals te helpen hun legacy bedrijfsapplicaties te migreren naar de cloud en te verzekeren dat hun infrastructuur en applicaties beschikbaar zijn in alle geografische regio’s waar ze moeten worden gehost. De nieuwe clouddiensten zullen worden uitgerold in West-Europa en Zuidoost-Azië in april 2017, gevolgd door de VS in oktober 2017. Het Midden-Oosten en Afrika zijn gepland voor 2018.

Door het partnership met Huawei kan gebruik gemaakt worden van de voordelen van OpenStack-technologie, een open-source software platform voor cloud computing. Open standaarden en interoperabiliteit zijn van groot belang om aan de vraag naar grote, schaalbare en publieke cloudoplossingen te kunnen voldoen door schaalvoordelen aan te bieden en het gevaar van gepatenteerde lock-in te vermijden. Orange heeft voor Huawei gekozen omdat het een toonaangevende speler is op het gebied van OpenStack en zich bovendien in het epicentrum van de voortdurende ontwikkeling van dit platform bevindt.

Aanvulling van bestaand portfolio
De nieuwe publieke clouddiensten zullen de bestaande Orange private cloud-portfolio aanvullen. Dit biedt de kans om high-performance integrated hybrid clouddiensten aan te bieden. Om de hoogst mogelijke veiligheid van cloudinfrastructuur te kunnen garanderen, kunnen de klanten vertrouwen op de diensten en de expertise van Orange Cyberdefense.

Orange Business Services zal de datacenterfaciliteiten aanbieden, evenals de netwerk- en veiligheidsinfrastructuur, de infrastructuur van klanten, management van applicaties en professionele diensten ter ondersteuning van cloudmigraties. Huawei levert de hardware, ontwikkelt het technologieplatform en OpenStack OS, en beidt level-3 ondersteuning.

“Onze klanten hebben de behoefte aan een internationaal publiek cloudaanbod, dat hen in staat stelt om te anticiperen op nieuwe technologieën en om de uitdagingen die gepaard gaan met het transformeren van hun IT-diensten op internationaal niveau het hoofd te kunnen bieden. Om hen te kunnen blijven ondersteunen is het essentieel om over de beste technologie te beschikken, in combinatie met een hoog niveau van veiligheid en bijbehorende diensten. Hiermee kunen onze klanten de uitdagingen op het gebied van zowel digitale transformatie als internationale ontwikkeling aangaan. Door met Huawei’s OpenStack-experts samen te werken, bieden we een veilig en flexibel platform aan dat op een open architectuur gebouwd is en dat naadloze end-to-end diensten mogelijk zal maken, dat bovendien minder kwetsbaar is om aan te sluiten en dat meer keuzes biedt,” zegt Philippe Laplane, Directeur van Orange Cloud for Business, Orange Business Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-23T10:54:03.000Z Orange Business Services
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.