Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

OVH zet internationale uitbreiding voort

ClickOn gebruikt dedicated cloud van OVH

OVH schaft een nieuw datacenter aan in de Verenigde Staten. Deze faciliteit, gelegen in Hillsboro, Oregon, verbindt Vint Hill (Virginia) als tweede VS-datacenter, met een derde Noord-Amerikaans datacenter in Canada. Met deze installaties kan de wereldleider op het gebied van cloud Infrastructure-as-a-Service (IaaS) meer dan een miljoen klanten ondersteunen in hun behoefte aan wereldwijde aanwezigheid, en voldoen aan de groeiende vraag naar uitbestede digitale infrastructuren over heel de wereld. Het operationele proces van het datacenter is in volle gang, echter het is nog onbekend wanneer het datacenter precies opengaat.

451 Research voorspelde dat het totaal aan clouduitgaven in 2016 $21,9 miljard bedroeg en dat dit groeit tot meer dan $44,2 miljard in 2020. Bestaande cloudgebruikers zetten schaalvergroting in voor hun IT-omgevingen, terwijl andere bedrijven hun IT moderniseren door voor het eerst naar de cloud te verhuizen. Van deze vraag heeft, volgens de schatting van Global Industry Analysts, de VS-markt het grootste aandeel – met een geschatte waarde van minstens $7,5 miljard in 2020.

Groene technologie
OVH maakt gebruik van zijn gepatenteerde groene technologie om datacenters te draaien met een aanzienlijk lager stroomverbruik. De zelfontworpen watergekoelde servers besparen energie op koeling, en stellen het bedrijf in staat om de beschikbaarheid en efficiëntie van de servers te verhogen, als gevolg van de doeltreffende warmteoverdracht ervan.

De datacenters in Vint Hill en Hillsboro kunnen ook profiteren van deze koeltechnologie, een belangrijk concurrentievoordeel in de Noord-Amerikaanse markt: "Jarenlang hebben tech-bedrijven geprobeerd erachter te komen hoe ze hun datacenters goedkoper kunnen koelen", zegt Pascal Jaillon, Vice President Research & Development voor OVH in de VS. "Traditionele datacenters gebruiken hiervoor dure geforceerde airconditioning. OVH's innovatie wat betreft datacenterkoeling is slechts de eerste van de vele innovaties die in deze groeiende markt zullen worden geïntroduceerd."

Globaal glasvezelnetwerk
Het nieuwe datacenter aan de westkust van de VS, gekoppeld aan het Vint Hill datacenter aan de oostkust, garandeert schaalbaarheid aan bedrijven in de VS. Het Hillsboro-datacenter, op slechts dertig kilometer afstand van Portland, bevat ongeveer 80.000 servers op een gebied van 10.000 vierkante meter. Het in oktober aangekondigde datacenter in Vint Hill is momenteel onderhevig aan constructie en personeelswerving. Eerste aanbiedingen aan bedrijven die willen uitbreiden naar de Amerikaanse datacenters zullen naar verwachting vanaf deze zomer beschikbaar zijn vanaf de Vint Hill-locatie.

Met deze nieuwe locatie erbij heeft OVH nu 23 datacenters wereldwijd (en meer op komst), verspreid over elf landen en vier continenten. Het Hillsboro datacenter breidt het globale glasvezelnetwerk uit, wat topprestaties biedt met een capaciteit van meer dan 10 Tbps voor optimale reactietijd en veiligheid.

Om constante hoge kwaliteit te leveren is OVH op 32 plaatsen aanwezig over de hele wereld en heeft het een glasvezelnetwerk dat duizenden kilometers omspant. Daarnaast zijn alle nieuwe datacenters voorzien van anti-DDoS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-01T12:11:00.000Z OVH


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.