Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ENGIE en Uniserver verlengen partnership

ENGIE en Uniserver verlengen partnership

ENGIE Services (businessunit Smart Digital Operations) heeft de samenwerkingsovereenkomst met Uniserver met 5 jaar verlengd. ENGIE is de grootste technische dienstverlener van Nederland, met innovatieve concepten en integrale en duurzame oplossingen, van ontwerp tot beheer en onderhoud. Uniserver biedt met de sterke focus op de multicloud infrastructuur een enorme toegevoegde waarde. ENGIE kan zich daardoor richten op haar speerpunt digitalisering.

ENGIE Services helpt klanten competitief te blijven in een globaliserende markt. Door klanten te helpen energie te besparen, de energietransitie te realiseren, door de kansen van digitalisering te benutten en processen voortdurend over de hele keten te optimaliseren. De beste resultaten worden geboekt door krachten te bundelen en eenieder hun specialisatie uit te laten voeren.

“We hebben de juiste keuze gemaakt met Uniserver en HP voor onze Cloud gebaseerde ITaaS”, stelt Patrick Keulen, Manager Smart Digital Operations van ENGIE Services, “zeker als je kijkt naar stabiliteit, schaalbaarheid en prestaties. In lijn met onze bedrijfsvisie leveren we de meest duurzame IT-service die mogelijk is.”
ENGIE richt zicht sterk op digitalisering en IoT in de industrie en utiliteit. Via cloud-producten worden bijvoorbeeld datacenters, maar ook onbemande tankstations voor alternatieve brandstof op afstand bewaakt en bestuurd. De data die door de cloud-producten wordt geproduceerd wordt centraal opgeslagen en is beschikbaar voor data science.

Ook zet ENGIE in op BIM: Building Information Modeling. BIM is een manier van werken waarbij alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal 3D model. ENGIE gaat daarbij nog verder en verrijkt deze data in de onderhoud- en beheer¬fase door middel van het realtime monitoren van installaties en het koppelen van service¬management tools om zo alle relevante data en informatie op één centrale plek op te slaan en continu te verrijken. Zo is men gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, plant of ziekenhuis in control en heeft men anyplace, anywhere, anytime inzicht in al haar assets.

Bedrijven en instellingen vragen meer en meer om cloudcomputing vanwege de lagere IT-kosten, de hogere flexibiliteit en focus op de eigen business. Uniserver biedt cloudhosting aan via partners zoals ENGIE.
Ronald Bezuur, CEO Uniserver: “De afgelopen jaren werkten we al zeer tevreden samen met ENGIE. Die samenwerking heeft ervoor gezorgd dat zowel ENGIE als Uniserver zich kunnen focussen op hun core business. Net zoals Uniserver is ENGIE ervan overtuigd dat focus en specialisme uiteindelijk zorgen voor de beste dienstverlening. In de huidige markt waar complexiteit steeds groter wordt, is de behoefte aan simpele oplossingen sterk groeiend. Deze verlenging van de samenwerkings¬overeenkomst met vijf jaar illustreert dat beide bedrijven dit nog verder zullen uitwerken en ondersteunend zijn aan elkaar. Ik ben er trots op dat we samen met ENGIE de komende jaren nog meer complexe problemen zullen oplossen voor onze gezamenlijke klanten.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-09T15:22:00.000Z Uniserver


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.