Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BCT sluit partnership met Zuyd Hogeschool

BCT sluit partnership met Zuyd Hogeschool

BCT, specialist in Enterprise Information Management, sluit een partnership met Zuyd Hogeschool om zo bij te dragen aan het verhogen van de kwaliteit van jong ICT-talent. BCT en Zuyd Hogeschool zetten zich verder in om de regio aantrekkelijker te maken voor starters op de arbeidsmarkt en voor het carrièreperspectief van de student. Als Learning Community Partner brengt BCT studenten in aanraking met de beroepspraktijk van het IT-vakgebied.

Een Learning Community Partner biedt onder andere stageplaatsen, vacatures, gastcolleges en praktijkcasussen aan. De inhoud van het IT-vakgebied staat hierbij centraal. Verder fungeert BCT als sparringpartner rondom de invulling van het curriculum. BCT heeft kennis in huis betreffende alle profielen binnen de opleiding: Business Intelligence, IT Services en IT Development. Daarnaast is BCT een geschikte partner voor Zuyd Hogeschool omdat ze jarenlange ervaring heeft opgebouwd in verschillende sectoren.

Ali Machrafi, Business Development Manager bij BCT: “Het combineren van onderwijs en werkveld resulteert in goede starters. Zuyd Hogeschool en bedrijven in de zuidelijke regio hebben een gezamenlijk maatschappelijke verantwoordelijkheid. De regio moet aantrekkelijk blijven voor studenten en een goed carrièreperspectief bieden. Met de groei van BCT kunnen we jong talent goed gebruiken en dit partnership biedt ons de mogelijkheid om ons bedrijf te profileren onder ICT-studenten. Het is mooi om op deze manier bij te kunnen dragen aan de regio en de lokale ontwikkeling van talent.”

Ron Becker, Senior docent, Faculteit ICT bij Zuyd Hogeschool: “Binnen onze opleidingen maken wij de combinatie tussen student, docent en professional om zo de hbo-student klaar te stomen voor de praktijk. Afgelopen studiejaar hebben we het Learning Community Partnership geïntroduceerd. Nu werken we volop aan de optimalisatie. Op dit moment hebben we vijftien partners uit het bedrijfsleven, waarbij kwaliteit altijd voorop staat. Voorafgaand aan dit partnership hebben we al goede ervaringen opgedaan met BCT met stage- en afstudeertrajecten. BCT is een uitermate geschikte partner vanwege hun ervaring en de aansluiting op de opleiding.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-14T12:17:00.000Z BCT


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.