Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Collabora Office Online zet volgende stappen

Versie 2.1 van Collabora Online, de zakelijke online versie van LibreOffice, is verschenen met belangrijke uitbreidingen. Er zijn meer functies beschikbaar gemaakt, en op meerdere punten is het werken voor de gebruiker gemakkelijker. Ook snelheid en prestaties zijn verbeterd.

Nieuw in Collabora Online 2.1 zijn onder andere een venster voor zoeken en vervangen, naast de standaard in de statusbalk aanwezige zoekfunctie. Er kunnen nu eigen knoppen worden gemaakt voor integratie via de API. Avatars voor de gebruikers zijn mogelijk. In Calc is veel gedaan voor de gebruiksvriendelijkheid en is nu ook een naambox beschikbaar. In Writer is wijzigingen bijhouden beschikbaar gemaakt. Draaitabellen kunnen ververst worden. Ook prestaties worden steeds verbeterd, wat onder andere heeft geresulteerd in het nu kunnen werken met een half miljoen rijen in spreadsheets.
Collabora Online ondersteunt tekstdocumenten, werkbladen en presentaties. Het is de ondersteunde versie van LibreOffice, en wordt wereldwijd aangeboden door softwarebedrijven om te integreren met hun producten. Denk daarbij aan Filecloud, Pydio, ownCloud, Nextcloud, Kolab, SecuredStore en Seafile. In Nederland wordt het als SaaS aangeboden door www.mijncloudoffice.nl .
Mogelijkheden voor opslag en delen van documenten wordt bepaald door de software waarmee Collabora Online is geïntegreerd. De weergave van documenten is 100% gelijk aan de weergave in de desktop-versies van LibreOffice en Collabora Office.
Collabora Online wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe interface-elementen om de LibreOffice-functies ook in de browser te kunnen bedienen. Dit wordt gebouwd voor opdrachtgevers of op initiatief van Collabora Productivity, het bedrijf dat het initiatief voor deze online versie van LibreOffice nam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-28T15:34:01.000Z Nou&Off;


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.