Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

NGINX lanceert nieuw Application Platform

Het open source delivery platform NGINX, Inc., heeft vandaag de lancering aangekondigd van diverse nieuwe oplossingen die de basis vormen van het nieuwe NGINX Application Platform. Ontwikkelteams kunnen middels dit platform applicaties bouwen of moderniseren met de meest efficiënte DevOps tools.

Het nieuwe NGINX Application Platform biedt een suite van producten die samen een robuuste oplossing leveren met extra flexibiliteit, stabiliteit, beheer en transparantie. Het platform bestaat uit:

NGINX Plus: een combinatie van loadbalancer, contentcache en webserver. NGINX Plus breidt open source NGINX uit met geavanceerde functies en bekroonde ondersteuning voor een bedrijfsklare oplossing. Honderden cliënten vertrouwen reeds op NGINX Plus dankzij de garantie dat hun applicaties worden geleverd zonder uitval of vertraging. Nu, bij de dertiende release, is NGINX Plus de softwarematige applicatie delivery controller (ADC) voor eigentijdse webtoepassingen.

NGINX Controller: een gecentraliseerd beheer- en besturingsplatform voor NGINX Plus. Het stuurt de levering van applicaties door meerdere omgevingen heen, waardoor bedrijven in staat worden gesteld om voortdurend applicaties in te zetten en te updaten, gebruik makende van geteste en bewezen beleidslijnen. Vanuit een geïntegreerde interface kunnen organisaties zien hoe het verkeer door alle NGINX Plus instanties wordt geleid en hoe beleidslijnen, die aangeven hoe NGINX Plus loadbalancing, contentcaching en overige belangrijke applicatieleveringsfuncties uitvoert, worden gedefinieerd en uitgevoerd.

NGINX Unit: een dynamische server voor moderne applicaties. Door de toenemende integratie van microservices zetten organisaties nieuwe functies en functionaliteiten steeds vaker in. De huidige applicatieservers die worden toegepast in statische monolithische omgevingen hebben moeite om deze trend bij te houden. NGINX Unit is een nieuwe meertalige server voor applicaties die bedoeld zijn om te functioneren in uiterst dynamische omgevingen. Onderdeel hiervan is ook een REST API die volledig geautomatiseerd en gebruikt kan worden om nieuwe applicatieversies zonder bedrijfsuitval in te zetten. NGINX Unit ondersteunt momenteel PHP, Python en Go waarbij op korte termijn meer taalondersteuning beschikbaar gesteld zal worden.

De NGINX Web Applicatie Firewall (WAF), mogelijk gemaakt door ModSecurity, beschermt webapplicaties tegen diverse Layer-7-aanvallen en biedt DdoS-beperking, realtime blacklisting en auditlogging. Dit werd voor de eerste keer geïntroduceerd als onderdeel van NGINX Plus Release 12 in mei 2017. Vandaag de dag zijn meer dan een miljoen websites door ModSecurity beschermd tegen allerlei vormen van ongewenste webaanvallen.

“De integratie van technologie in ons dagelijks leven biedt - meer dan ooit tevoren -organisaties de kans om op klantgerichte wijze een breder publiek te bereiken, aldus Gus Robertson, CEO van NGINX, Inc. “Organisaties die het meest bedreven waren in het tappen uit deze inspiratiebron hebben één ding gemeenschappelijk – ze werken met moderne, flexibele technologie gebaseerd op open source software met NGINX als leidraad. Dankzij een compleet applicatieplatform, dat de prestaties en de betrouwbaarheid van applicaties optimaliseert, kunnen deze organisaties innovatie voor de lange termijn doorvoeren, dankzij buitengewone nieuwe producten die in een rap tempo worden geleverd.”

Naast de lancering van het NGINX Applicatieplatform heeft NGINX ook de mogelijkheid geboden om NGINX Plus als een Kubernetes Ingress Controller te gebruiken. Dankzij de open source NGINX Ingress Controller voor Kubernetes geeft deze nieuwe functionaliteit van NGINX Plus organisaties de mogelijkheid om applicaties binnen Kubernetes en het Red Hat OpenShift Container Platform overal in een cluster in te zetten, zodat zij bereikt kunnen worden door verkeer van buitenaf.

Meer informatie over de innovatie is hier te vinden https://www.nginx.com/blog/introducing-nginx-application-platform/

Over NGINX: NGINX helpt 's werelds meest innovatieve bedrijven bij hun sites en applicaties op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid, veiligheid en schaal. Het bedrijf biedt een bekroonde, uitgebreid Application Delivery Platform dat inmiddels wereldwijd door meer dan 180 miljoen sites wordt gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-07T11:44:02.000Z NGINX