Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Cloud provider Parentix neemt IRIS over

Cloud solutions provider Parentix neemt per 1 oktober de IT support dienstverlening bekend onder de naam IRIS (It’s Us Remote Infrastructure Service) over. De aandeelhouders van beide organisaties hebben overeenstemming bereikt over een overname van de IRIS diensten. Deze overname past in de strategie van Parentix om zich verder te ontwikkelen als cloud solutions provider met een specialisatie in online business applicaties via de hybrid cloud. De dienstverlening van beide bedrijven sluit naadloos op elkaar aan en vervult de behoefte van beide klantgroepen. De hele IT beheersketen, van elk device tot en met de cloud, wordt vanuit één organisatie aangeboden.

Sinds 2011 is IRIS actief als onderdeel van IT dienstverlener It’s Us. Na de overname zal It’s Us zich verder toeleggen op het adviseren van business solutions met een sterke branchefocus. Belangrijke onderdelen zijn Exact software en het integratieplatform Coretix. “Wij kennen de hoge standaard op het gebied van beheer bij Parentix en dragen onze klanten dan ook vol vertrouwen over. Deze stap geeft ons bij It’s Us de mogelijkheid om verder te specialiseren in innovatieve business solutions.” vertelt Pascal van Altena, directeur It’s Us.

Pieter Gabes, directeur Parentix, vertelt over deze nieuwe stap “Wij verwelkomen de nieuwe collega’s en klanten. Door de overname breiden we ons portfolio uit, realiseren we verdere groei en bieden wij voor onze klanten vooral een stabiele, toekomstbestendige en innovatieve IT oplossing via de hybrid cloud.. Onze cloud diensten zijn al geruime tijd volledig geintegreerd met Azure en Office 365 en vanaf heden is het ook mogelijk om de lokale devices te beheren en ondersteunen. We zien er naar uit om samen met onze partners deze dienstverlening aan te bieden bij onze klanten. Hiermee worden onze klanten voorzien van een volledige cloud ervaring met een hoge kwaliteit.”

Na de overname bestaat Parentix uit 50 medewerkers. Dagelijks loggen tienduizenden gebruikers in vanuit tientallen landen en genereren meer dan 350 miljoen transacties per dag. De organisatie is financieel gezond en in 2016 is de omzet met ruim 50% gegroeid. De overname is geheel uit eigen middelen gefinancierd en er is geen bank of investeringsmaatschappij bij betrokken.

Over Parentix
Parentix is cloud solutions provider voor het MKB, gespecialiseerd in Exact en Microsoft. Kwaliteit, gebruikersgemak en security staan centraal in de dienstverlening. De missie is om gebruikers een fantastische gebruikerservaring te bieden. Alle gewenste standaard én maatwerk business software werken veilig en snel op een cloudwerkplek. Het beschermde netwerk maakt software, bestanden en real-time data altijd, overal en via elk device beschikbaar. De kwaliteit en veiligheid van de dienstverlening is geborgd in de ISO27001, de NEN-7510 certificering en de ISAE3402 Type I en II verklaring. Klantomgevingen zijn volledig schaalbaar met flexibele maandcontracten. Er zijn dus geen hoge investeringskosten nodig. IT dienstverlening op corporate niveau voor het MKB.
Meer informatie over Parentix, producten, diensten en nieuws op www.parentix.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-03T12:31:49.000Z Parentix B.V.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.