Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

CAD & Company stimuleert papierloos bouwen

2017 was een jaar vol BIM en innovatie in de bouw. CAD & Company gaat de digitale transformatie richting virtueel en papierloos bouwen in 2018 stimuleren met vijf BIM-samenwerkingsboxen ter waarde van 10.000 euro. Elk bedrijf in de bouw kan tot 5 december een project aanmelden en kans maken op een van de BIM-samenwerkingsboxen.

Papierloos bouwen met de BIM-samenwerkingsbox
CAD & Company laat bouwend Nederland kennismaken met papierloos bouwen en is op zoek naar bedrijven met een nieuw openbaar project in het eerste kwartaal van 2018. Iedereen kan een project insturen en daarmee kans maken op een van de vijf BIM-samenwerkingsboxen. De BIM-samenwerkingsbox bestaat uit verschillende bouwstenen voor digitaal samenwerken en communiceren, zoals één jaar lang toegang voor 25 personen tot BIM 360 Docs en diverse trainings- en begeleidingsdagen. Aanmelden kan via de website van CAD & Company.

Virtueel bouwen met BIM
Virtueel bouwen is een werkmethode waarbij een project eerst virtueel in 3D wordt gebouwd. Steeds meer bouwbedrijven omarmen deze aanpak, zo ook Lokhorst Bouw en Ontwikkeling. Aldert Zegwaard van Lokhorst zegt hierover: “met virtueel bouwen hopen wij foutloos te kunnen bouwen en voor de daadwerkelijke bouw alles van tevoren inzichtelijk te hebben.” Virtueel bouwen neem je niet van de ene op de andere dag op in de dagelijkse standaard. Het vereist grote veranderingen van bestaande processen, zoals papierloos bouwen door het samenwerken en beheren van documenten in de cloud.

Slimmer samenwerken aan documenten met BIM 360 Docs
Met BIM 360 Docs beheer je alle documenten op één locatie in de cloud met toegang voor het hele projectteam. Van tekeningen en modellen en van ontwerp tot en met uitvoering. Lokhorst zet dit nu in bij de eerste projecten. Zegwaard deelt zijn ervaring: “samenwerken in BIM 360 Docs vraagt om een goede projectinrichting en discipline van alle partijen. Uiteindelijk denk ik dat het ideaal is voor overzichtelijk documentbeheer. Documenten zijn zo altijd en overal beschikbaar en je kunt veel makkelijker documenten delen.” Met de BIM-samenwerkingsbox helpt CAD & Company vijf bedrijven bij een goede inrichting van het platform. Met als doel meer bedrijven slimmer te laten samenwerken aan documenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-14T21:11:34.000Z AddIT Benelux
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.