Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Community brengt HoloLens en Mixed Reality samen

In september 2017 is de Mixed Reality User Group (MixUG) opgericht en heeft de eerste bijeenkomst voor ontwikkelaars plaatsgevonden bij ETTU op kantoor. ETTU is sinds de lancering van de HoloLens in 2016 actief op het gebied van Mixed Reality en de HoloLens en is daarom toegetreden als sponsor van de MixUG.

De Mixed Reality User Group (MixUG) is een onafhankelijke stichting en is opgericht door Alexander Meijers (ETTU) en Sjoukje Zaal (Ordina). Het doel van de MixUG is om mensen binnen de community bij elkaar te brengen die zich voornamelijk bezig houden met Mixed Reality en Augmented Reality rondom HoloLens, Bots, AI, Machine learning en Cognitive services.

Met de opkomst van Mixed Reality en Augmented Reality met de HoloLens is er behoefte aan een nieuwe community. Om dit alles te bereiken organiseert de MixUG jaarlijks meerdere informatieve evenementen waarbij sprekers kennis delen rondom Mixed Reality. Daarnaast streeft de MixUG er naar om naast de MixUG events ook bijvoorbeeld Hackatons te organiseren. Er zijn zowel evenementen voor ontwikkelaars alsmede eindgebruikers.

Piet Vink, directeur van ETTU: "De HoloLens is een uniek device van Microsoft die werkelijke en virtuele wereld combineert. Door deze combinatie, ook wel Mixed Reality genoemd, is de HoloLens breed toepasbaar voor organisaties om zakelijk voordeel te behalen, bijvoorbeeld binnen de offshore".

Voor Jumbo Maritime zet ETTU Mixed Reality en de HoloLens in om het laadproces van de schepen te verbeteren. Jumbo Maritime is gespecialiseerd in het verschepen van zware, complexe ladingen tot werken aan grote offshore-projecten als windmolenparken. Hiervoor heeft Jumbo Maritime tien immens grote schepen in de vaart die wereldwijd ingezet worden. Met de Microsoft HoloLens kan op een interactieve manier bekeken worden of een lading past en hoe het schip ervoor gereed kan worden gemaakt. Een mooi voorbeeld van hoe de nieuwste technieken helpen bij de digitale transformatie en hoe Jumbo Maritime haar klanten beter kan bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-15T10:12:56.000Z ETTU