Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kleinste USB-beveiligingsstick van Wibu-Systems

CmStick/BMC, de Wibu-Systems dongle waarmee software in samenhang met de computerhardware is te beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik, behoort tot de vijf genomineerde producten voor de Automation Award 2017.

In de industriële sector moeten digitale hulpmiddelen bestand zijn tegen extreme omstandigheden en het soms geringe zachtzinnige gebruik van instrumenten. Met de CmStick/BMC komt Wibu-Systems tegemoet aan de wensen van producenten van intelligente apparaten door in een uiterst compacte en fraai vormgegeven dongle een reeks innovatieve functies onder te brengen.

Dankzij de voor deze dongle gekozen SiP (System in Package) technologie, is de USB-connector volledig geïntegreerd in de behuizing en niet langer een separaat aangebracht component. Daarmee is CmStick/BMC de kleinste USB-stick met flash geheugen ter wereld en is deze tevens bestand tegen storingen, veroorzaakt door bijvoorbeeld extreme druk, temperatuurschommelingen, trillingen of vochtigheid. Door de geringe afmeting vormt de stick niet langer een hinderlijk uitstekend element van een ’embedded’ systeem (PLC) of een in de productieruimte geplaatste computer. Net als de andere hardware gebaseerde onderdelen van het CodeMeter productenpallet is de CmStick/BMC voorzien van de meest geavanceerde smart card chip van Infineon. Deze SLM97 beveiligingscontroller is geheel toegespitst op gebruik in combinatie met industriële M2M applicaties.

De nieuwe generatie CodeMeter beveiligingsdongles is beschikbaar met 16 GB 2-bit MLC (multi-level cell) flash geheugen. Voor het snel overbrengen van data maakt de stick gebruik van een USB 3.1 koppeling; de hoge betrouwbaarheid in het vasthouden van data is gerealiseerd met een Hyperstone’s U9 flash controller, voorzien van gepatenteerde hymap© firmware. Aan het hoge niveau van databeveiliging wordt verder bijgedragen door een versleutelde partitie (Secure Disk). Ontwikkelaars van de beveiligingsoplossing hebben toegang via de CodeMeter API. Voor de gebruikers in de operationele omgeving is de partitie afgeschermd.

Over Wibu-Systems
WIBU-SYSTEMS AG (WIBU®) met het hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe, is in 1989 opgericht door Oliver Winzenried en Marcellus Buchheit. De onderneming is een innovatieve marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie voor mondiaal softwarelicentiebeheer. De brede reeks oplossingen van Wibu-Systems bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel eigendom en software applicaties voor computer systemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en cloud-diensten. Wibu-Systems BV is een zelfstandige onderneming, gevestigd aan de Welbergweg 19, 7556 PE in Hengelo en staat onder leiding van Marcel Hartgerink. Via zijn bedrijf Identi-Holding BV is hij tevens eigenaar van Wibu-Systems Ltd en de overige bedrijven, verantwoordelijk voor de activiteiten in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en Spanje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-04T12:08:56.000Z Wibu-Systems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.