Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Forcepoint maximaliseert datasecurity

Dynamic Data Protection, de eerste geautomatiseerde risico-adaptieve oplossing op de markt, maakt gebruik van de kracht van mensgerichte behavior analytics voor de meest effectieve databescherming tegen geavanceerde dreigingen

Forcepoint, toonaangevend cybersecuritybedrijf, introduceert Dynamic Data Protection, een nieuwe unieke risico-adaptieve beveiligingsoplossing. De oplossing richt zich op de uitdagingen waar de CISO’s van ondernemingen en overheden vandaag de dag voor staan en helpt hen een balans te vinden tussen effectieve gebruiker- en databeveiliging en de productiviteit van het bedrijf.

Legacy-cybersecurityoplossingen zijn afhankelijk van traditionele dreigingsbescherming en statische assessments die voor frictie zorgen bij zakelijke transacties en daarnaast securityanalisten overspoelen met dreigingsalerts.

De risico-adaptieve bescherming van Forcepoint is ontworpen om moderne complexe en geavanceerde dreigingen te tackelen. De oplossing zorgt voor een continue analyse van risico’s en biedt op automatische wijze de juiste maatregelen die in intensiteit zijn bij te stellen. De functie maakt gebruik van de kracht van mensgerichte behavior analytics-mogelijkheden, die interacties met data door gebruikers, machines en accounts begrijpen. Intelligente context versnelt het nemen van beslissingen en draagt bij aan het instellen van de juiste securitycontrols voor veranderende risico’s in bedrijfsnetwerken. Dankzij deze unieke oplossing met geautomatiseerde handhavingsfunctionaliteit die zich op dynamische wijze aanpast, kunnen securityanalisten zich focussen op waardevollere activiteiten en hebben ze niet langer te maken met de grote hoeveelheid alerts die traditionele securitytools genereren.

Daarnaast zijn CISO’s en CIO’s in staat traditionele securitypijnpunten te verminderen, resulterend in meer productiviteit en bedrijfssucces. Tegelijkertijd brengen ze de tijd die nodig is om risico’s op te sporen terug naar slechts enkele seconden.

“Het probleem met veel moderne securitytools is dat ze statisch zijn en zich niet aanpassen aan verschillende soorten gebruikers en transacties. Daarnaast zijn het binaire tools: óf ze staan iets helemaal toe, of ze blokkeren het volledig”, zegt Garrett Bekker, principal security analyst bij 451 Research. “Maar in een wereld waarin overal IT-diensten worden aangeboden, of het nu gaat om on-premise of in de cloud, maakt een op risico’s gebaseerde aanpak die continu wordt geanalyseerd en op adaptieve wijze maatregelen neemt het mogelijk om meer fijnmazige policy’s in te stellen, die kunnen bijdragen aan een meer effectieve bescherming tegen datalekken.”

Human Behavior Analytics biedt eindelijk effectieve databescherming

De Dynamic Data Protection van Forcepoint is het eerste aanbod van het bedrijf op het gebied van risico-adaptieve beschermingsoplossingen. De oplossing gaat verder dan legacy-Data Loss Prevention (DLP) en levert next-generation databescherming die op adaptieve wijze vormt geeft aan securitypolicy’s voor zakelijke endpoints of devices, zonder dat daar een systeembeheerder aan te pas komt.

De oplossing is gebaseerd op mensgerichte behavior analytics en past een anonieme en continu geüpdatet gedragsrisico-score toe om ‘normaal’ gedrag van iedere eindgebruiker vast te stellen op bedrijfs- of openbare netwerken. De intelligente systemen van Forcepoint, die op de hoogte zijn van de individuele risicoassessments, passen vervolgens verschillende securitymaatregelen toe om het geïdentificeerde risico aan te pakken. Met Forcepoint Dynamic Data is het bijvoorbeeld mogelijk om datatoegang toe te staan en te monitoren, versleutelde downloads toe te staan, of de toegang tot gevoelige bestanden volledig te blokkeren, afhankelijk van de context of individuele interacties met zakelijke data en de uiteindelijke risicoscore.

Met de mogelijkheid om het handhavingsbeleid automatisch aan te passen aan het meest significante risico, zijn organisaties in staat kritische klantdata en intellectueel eigendom te beschermen en zelfs bedrijfsdoelen te halen. De hoeveelheid geavanceerde cyberdreigingen neemt toe en het gebrek aan goede databescherming heeft ertoe geleid dat bedrijven miljoenen hebben moeten uitgeven om verloren data te herstellen, de productiviteit te waarborgen en het vertrouwen van de klant terug te winnen.

“Uit de hand lopende datalekken, gestolen identiteiten en privacymisbruik onderstrepen de behoefte aan een nieuwe manier om cybergedrag continu te analyseren en zo gebruikers en data te beschermen”, zegt Matthew Moynahan, CEO van Forcepoint. “Legacy-databescherming op basis van point solutions voldoet niet meer. Een geïntegreerde aanpak is de enige aanpak die werkt. Het is hoog tijd dat we ons focussen op de usecase in plaats van alleen de technologie; dat begint met Forcepoint Dynamic Data Protection als de nieuwe generatie DLP.”

Forcepoint Dynamic Data Protection is het nieuwste productaanbod dat de mogelijkheden voor klanten uitbreidt via het Human Point System van het bedrijf. Het Human Point System combineert sensor-, analytics- en handhavingsinnovaties en stelt klanten in staat “op elk punt te beginnen” met de best-in-class cybersecurity-producten van Forcepoint, inclusief DLP, User and Entity Behavior Analytics (UEBA), Cloud Access Security Brokers (CASB), Web/Email Security, Data Guard en Network Security (NGFW). De producten integreren naadloos in een systeem met unified policy management of zijn uit te rollen in bestaande on-premises of cloudomgevingen.

Forcepoint Dynamic Data Protection is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2018.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-20T10:35:28.000Z Forcepoint
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.