Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Talend lanceert Talend Data Streams

Talend (NASDAQ: TLND), leider in cloud- en big data-integratiesoftware, lanceert Talend Data Streams, een gratis Amazon marktplaats-applicatie. De applicatie versimpelt en versnelt het ophalen van hoge real-time datavolumes en van verschillende soorten data.

Talend Data Streams is gelanceerd op Talend Connect US, het jaarlijkse klant- en partnercongres dat gehouden wordt in New York. De applicatie biedt self-service toegang tot real-time data voor data-engineers, -scientists en -analisten. Talend Data Streams is geschikt voor single-user gebruik en gebaseerd op Amazon Web Services (AWS). De applicatie wordt onderdeel van Talends bestaande suite van op persona gebaseerde cloudapplicaties die het voor iedereen mogelijk maken om te werken met vertrouwelijke data.

Een recente enquête onder meer dan 16.000 dataprofessionals laat zien dat de meest voorkomende uitdagingen voor datawetenschap bestaan uit vervuilde data (36%), gebrek aan managementondersteuning voor datawetenschappers (27%), gebrek aan een duidelijk volgbare richting met de beschikbare data (22%) en algemene toegang tot of beschikbaarheid van data (22%).[1] Talend Data Streams helpt deze uitdagingen te overwinnen. Talend Data Streams biedt:

-       Een snelle start met data-integratie met behulp van een webgebaseerde gebruikersinterface.

-       Het probleemloos en snel verwerken van enorme volumes van ongelijksoortige, streaming- en clouddata.

-       Een versnelde pipeline-ontwikkeling met een unieke live-preview mogelijkheid die veranderingen real-time laat zien.

-       Een verlenging van de levensduur van pipelines door ongeëvenaarde portabiliteit tussen cloudplatformen, ondersteund door Apache Beam.

Ciaran Dynes, SVP Products bij Talend, vertelt: “Digitale bedrijfsvoering vereist een consistente aanpak wat betreft het managen van beveiliging, privacy en naleving van processen onder organisaties. Dit is niet mogelijk wanneer data los van elkaar staat en zo de kwaliteitsstandaard niet haalt. Organisaties hebben een radicaal andere data-architectuur nodig om het databeleid van nu te veranderen. Het is Talends missie om data vrij te maken van legacy-infrastructuren en de beschikbaarheid, kwaliteit, waarde en performance te verbeteren met behulp van de cloud.”

Talend Data Streams zal onderdeel worden van de andere, op persona gebaseerde apps in Talend Data Fabric. Talend Data Fabric is een open source-integratieplatform dat alle Talend producten combineert in één overzicht van tools voor real-time of batch data-integratie en applicatie-integratie. Door Talend te gebruiken kunnen organisaties en IT samenwerken op het gebied van data-integratie. Ze kunnen makkelijk werk delen tussen apps, stewardshipopdrachten beheren, meer vertrouwen in hun data krijgen en sneller meer data aan het werk zetten.

Meer te weten komen over de voordelen en capaciteiten van Talend Data Streams? Klanten kunnen zich registreren voor de live webinar, Put More Data to Work: Talend Spring ‘18, op dinsdag 22 mei 2018 om 10:00 ’s ochtends (BST). Voor meer informatie over de impact die de cloud en big data streaming kan hebben op bedrijfsprestaties, lees de Talend blog.

[1] Kaggle 2017 State of Data Science and Machine Learning enquête onder 16.000 dataprofessionals (verzameld in augustus 2017).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-09T14:39:55.000Z Talend
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.