Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Arista introduceert Cognitive Cloud Networking

Arista Networks introduceert een nieuwe architectuur voor het migreren naar een IoT-campusinfrastructuur. Arista's Cognitive Cloud Networking, gebaseerd op EOS, CloudVision en samenwerkingen met Aruba en VMware, verbetert de consistentie en het gebruik van cloudtechnieken binnen de campusnetwerken van bedrijven. Deze nieuwe oplossing helpt klanten zowel de operationele kosten te verlagen door hun architectuur te vereenvoudigen, als de voordelen te benutten van datagedreven analytics en gesegmenteerde security.

Campusnetwerken vereenvoudigen

Veel campusnetwerken zijn onnodig complex geworden door het samenvoegen van allerlei platformen, operating systemen, managementtools en maatwerk van bestaande leveranciers. Tegelijkertijd blijft het aantal connecties en netwerkverkeer snel groeien, omdat gebruikers en (IoT)-apparaten overal kunnen werken. Met als gevolg een buitensporige toename van de operationele beheerkosten.

De uitdagingen in campusnetwerken verschillen amper met die van oude datacenters, voor hun migratie naar cloud networking. Daarom zijn de cloud networking principes uit datacenters, te weten architectuurvereenvoudiging, open standaarden en software gebaseerd management, net zo goed toepasbaar voor campusnetwerken.

Arista's Universal Cloud Network (UCN) biedt veelgebruikte cloudprincipes voor het vereenvoudigen van netwerktopologieën en -architecturen voor alle toepassingen. Onder andere voor het migreren van Places-In-the-Network (PINs) van verouderde netwerkinfrastructuren naar gestandaardiseerde Places-In-the-Cloud (PICs). Behalve vereenvoudigen van campusnetwerken volgens het datacentermodel, maakt Arista's UCN ook de gebruikers- en beheerexperience consistenter.

 

Introductie Arista 7300X3 en 7050X3 campus splines

Als eerste stap voor het vereenvoudigen van campusnetwerken, introduceert Arista de 7300X3 en 7050X3 Spline. Dat zijn hoge snelheid 10/25/40/50/100G Ethernet platformen om de open UCN-architectuur vanuit het datacenter naar de campus uit te breiden. Deze X3-series maakt het mogelijk om oude multi-tier campusontwerpen te migreren naar een single tier. Gebruikers van een Arista spline-platform hebben aanzienlijk eenvoudigere netwerkinfrastructuren met een hoge beschikbaarheid voor bedrijfsbrede spraak- en videotoepassingen. Behalve de in datacenters al bewezen consistente switch- en routerfunctionaliteit, biedt zo'n spline-platform een cognitieve aanpak voor het automatiseren van beheertaken, segmentatie en netwerk inzicht .

Beide nieuwe splines helpen klanten ook congesties in netwerken op te lossen, met de Flow Tracer telemetriefunctionaliteit. Deze Flow tracer biedt end-to-end flow inzichtelijkheid. Het modulaire 7300X3 systeem is tot een snelheid van 50 Tbps schaalbaar en heeft een ruime keuze van verschillende lijnkaarten. De 7050X3-spline is een compacte variant met de mogelijkheid 25G en 100G aansluitingen te combineren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-24T09:33:30.000Z Arista Networks
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.