Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Multifunctionele Arista cloud switches

Arista Networks introduceert een serie multifunctionele leaf en spine switches. De flexibel configureerbare 7170-serie is gebaseerd op de Barefoot Tofino P4-programmeerbare Ethernet-switchchips, voor toepassingen in cloudnetwerken. Deze direct leverbare switches bieden een capaciteit tot 64x100G in een 2RU-hoogte en draaien op Arista's EOS (Extensible Operating System) SDK.

Bedrijven en serviceproviders die Arista's 7170-switches toepassen krijgen geavanceerde telemetrie- en beveiligingsfuncties en NAT (Network Address Translation) ter beschikking. Zij kunnen daarmee flexibel oude switches en routers vervangen, door het verplaatsen van kritische netwerkfuncties. De nieuwe switches verhogen ook de prestaties van servers door Hypervisor vSwitch-functies te verplaatsen naar leaf switches, zoals tunnel termination, beheren van securitypolicies en adresvertaling. Met als resultaat een kosteneffectievere verwerking van alle functies en besparing op het benodigde computer- en koelvermogen en verlagen van het stroomverbruik. Dezelfde switches zijn voor veel verschillende toepassingen met een eigen profiel inzetbaar, dankzij EOS, wat ook de provisioning en het beheer vereenvoudigt.

Arista's 7170-serie ondersteunt een uitgebreide set aan data plane en control plane functies, met een programmeerbare SDK voor implementaties in leaf of spine rollen, in twee-tier cloudnetwerken. Ze worden geleverd met standaard cloudprofielen, terwijl meer profielen zelf aan de P4-switchchips zijn toe te voegen en de komende maanden ook nog via Arista beschikbaar komen. De wijze waarop alle data door de switches wordt verwerkt is ook te wijzigen. Er zijn twee configuraties leverbaar:

  • De 2U 7170-64C ondersteunt tot 64 100G-poorten of 12,8Tbps met tot 5Bpps packet forwarding en een volledig gedeelde packet buffer
  • De compacte 1U 7170-32C met 32 100G-poorten en dezelfde set profielen
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-12T14:15:52.000Z Arista Networks
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.