Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

CloudFoundation: doordacht aan de slag met AWS

Oblivion Cloud Control wil klanten het maximale laten halen uit de Amazon Web Services (AWS) Cloud infrastructuur. De AWS Premier Consultancy partner maakt goed doordacht starten met AWS nu makkelijker dan ooit. De cloudspecialist lanceert namelijk per 15 oktober de Oblivion Cloud Control - CloudFoundation - een slimme AWS cloudbasisinrichting / landingzone met ecosysteem van complementaire services. Organisaties kunnen zo snel, maar gecontroleerd, veilig en efficiënt starten met Amazon Web Services. Voor een voorspelbare prijs en doorlooptijd.

 

“Elke organisatie moet snel en gedegen kunnen starten met Amazon Web Services, met de beste inrichting en tegen voorspelbare kosten” - Edwin van Nuil, Managing Director bij Oblivion Cloud Control.

Het beste van meer dan 50 AWS Foundation implementaties

Experimenteren met Amazon Web Services (ver-)leidt vaak snel tot productiemodus. Logisch, maar niet perse verstandig. Het ontbreken van een goede basisinrichting kan leiden tot inefficiency, security issues, beheersbaarheid en niet ideale applicatie deployments. Starten met design en implementatie zorgt echter voor een (maanden-)lange doorlooptijd en het uitvinden van oplossingen waarin AWS al voorziet. Dat kan anders, bedachten de ‘cloud warriors’ van Oblivion Cloud Control. “Wij hebben al meer dan vijftig organisaties geholpen met ontwerp en realisatie van hun AWS Foundation. De best practices, afwegingen en designkeuzes hebben we nu gebundeld in een gestandaardiseerde oplossing; de Oblivion Cloud Control - CloudFoundation.”, meldt een trotse Siert Zijl, consultant bij Oblivion Cloud Control.

Standaard oplossing, maatwerk aanvullingen

De AWS CloudFoundation kent twee varianten: Business of Enterprise. Beide varianten kunnen aangepast worden op de workloads en behoeften van de organisatie. Oblivion Cloud Control biedt bovendien oplossingen als advance snapshot management, AMI pipelines en een scala aan third party platform services. Trend Micro als SaaS based host protection oplossing, Okta voor Identity management en CloudHealth voor geavanceerd kostenmanagement zijn daarvan nog maar een paar voorbeelden.

Goede basisinrichting, vliegende start

De afname en implementatie van de AWS CloudFoundation start met een workshop waarbij de specifieke parameters worden opgehaald. Vervolgens wordt de CloudFoundation met inzet van de infra-as-code bouwblokken gerealiseerd. Binnen enkele weken na opdracht kan de eerste workload veilig op Amazon Web Services landen.

Blijvende ondersteuning

De AWS CloudFoundation wordt continu doorontwikkeld. Klanten van Oblivion Cloud Control ontvangen desgewenst periodieke release notes van nieuwe CloudFoundation releases, met nieuwe best practices en features. In overleg kan de klant ook de jaren na oplevering blijven profiteren van de laatste nieuwe updates en features. Beheerklanten van Oblivion Cloud Control worden automatisch mee naar nieuwe versies genomen.

Over Oblivion Cloud Control

Oblivion Cloud Control is een cloud consultancy met 200% focus op AWS. Cloud warriors, AWS wizards, cloud architecten, veranderaars, infrastructuur innovators en inspirators sinds 2006. Een one-stop-shop voor cloud consultancy, design, migraties en next-generation managed services. En sinds dit jaar ook AWS Premier Consulting Partner. Daarnaast is Oblivion Cloud Control implementatiepartner van complementaire producten en services als Okta Identity, CloudHealth en Trend Micro. 

We zijn het levende bewijs van hoe ver passie voor de cloud je kan brengen: van een slaapkamer in Harderwijk naar kantoren in Amsterdam en Apeldoorn.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-12T08:26:17.000Z Oblivion Cloud Control BV
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.