Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Stepco vernieuwt ISAE 3402 verklaring

Stepco heeft de ISAE 3402 verklaring voor de clouddienst EasyIT over 2018 verkregen. Stepco continueert hiermee de ISAE 3402 type II verklaring. De verklaring werd in 2014 door Stepco het eerst opgesteld en afgegeven als een van de eerste bedrijven in de IT-branche. Met deze verklaring toont Stepco aan dat de genomen interne controleprocessen, veiligheids- en beheersmaatregelen van Stepco EasyIT aantoonbaar functioneren. Hierdoor hoeven EasyIT klanten van Stepco hun IT-processen niet langer door hun eigen accountant te laten controleren.

Stepco heeft de ISAE 3402 verklaring voor de clouddienst EasyIT over 2018 verkregen. NewDay IT Risk & Assurance Services, vertegenwoordigd door Alex Klaassen en Swen Walstock, heeft de verklaring samen met Branka Dessens en Jos van den Bergh van Stepco ondertekend.

ISAE 3402 is de internationale standaard voor het geven van zekerheid met betrekking tot uitbesteding en is een waarborg voor het managen van de risico’s van klanten ten aanzien onder andere hun financiële rapportages en verslaglegging. Stepco verkreeg de ISAE 3402 type II rapportage voor de clouddienst Stepco EasyIT. Externe auditors van NewDay IT Risk & Assurance Services hebben de opzet, het bestaan en de werking van de in het assurance rapport opgenomen beheersmaatregelen over 2018 positief beoordeeld.

Stepco continueert hiermee de ISAE 3402 type II verklaring. De verklaring werd in 2014 door Stepco het eerst opgesteld en afgegeven als een van de eerste bedrijven in de IT-branche. Met deze verklaring toont Stepco aan dat de genomen interne controleprocessen, veiligheids- en beheersmaatregelen van Stepco EasyIT aantoonbaar functioneren. Hierdoor hoeven EasyIT klanten van Stepco hun IT-processen niet langer door hun eigen accountant te laten controleren.

Jos van den Bergh, Manager Quality & Business Processes: “Ik ben bijzonder trots op deze versie vanwege het feit dat we afgelopen jaar diverse personele wijzigingen hebben doorgevoerd. Het behalen van de ISAE verklaring over 2018 toont de robuustheid van de processen en onze organisatie aan.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-01T11:31:59.000Z Stepco BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.