Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Rubrik introduceert Andes 5.1-release

Rubrik introduceert de Andes 5.1-release. Deze nieuwe versie bevat onder meer nieuwe tools op het gebied van dataclassificatie, automated DR orchestration en doorlopende gegevensbescherming binnen Rubrik Cloud Data Management (RCDM) en Rubrik Polaris SaaS-platform.

Rubrik biedt met deze release een complete oplossing voor het beheer en orkestratie van data over verschillende datacenters en clouds. Daarmee levert Rubrik een alternatief voor het werken met verschillende losse tools en afzonderlijke processen op het gebied van data governance, disaster recovery en gegevensbescherming. Rubrik Andes 5.1 helpt bedrijven om meer waarde uit hun data te halen, maar ook om compliance-processen te automatiseren.

Data governance voor privacy compliance

Met Polaris Sonar kunnen bedrijven gevoelige data identificeren, classificeren en rapporteren. Deze SaaS-applicatie werkt voor alle data, ongeacht waar deze staan, en vereist geen extra investeringen in de infrastructuur. 

Sonar past machine learning toe om gevoelige persoonsgegevens te identificeren. Bedrijven kunnen hierdoor gemakkelijk inzien waar bepaalde soorten gegevens zich bevinden, zonder dat dit invloed heeft op de productieomgeving. Door gebruik te maken van de bestaande RCDM-implementatie en -processen van een klant, biedt Sonar ongekende eenvoud en snelle time-to-value.

Cloud-native bescherming

Polaris AppFlows biedt een erg eenvoudige, geïntegreerde DR-orkestratie voor failover / failback, testen en applicatiemigratie van datacenters naar Amazon Web Services (AWS). Bedrijven kunnen Rubrik gebruiken om VM-snapshots te converteren naar Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) instances op een Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC). Voor applicaties die draaien op AWS biedt Rubrik cloud-native bescherming en geautomatiseerde failback. Door gebruik te maken van een centrale oplossing voor back-up, replication, DR orchestration en cloud instantation hoeven bedrijven niet meer gebruik te maken van losse tools, die duurder zijn en complex om te beheren.

Beheer complexe bedrijfsomgevingen met operationele eenvoudRubrik Andes 5.1 introduceert verschillende verbeteringen om klanten te helpen om steeds grotere, complexe, cloud-native omgevingen te beheren:

  • Klanten met grootschalige AWS- en Azure-omgevingen kunnen hun data management voor meerdere clouds en datacenters verenigen onder Rubrik's SaaS-gebaseerde Polaris GPS met een enkele console en een set SLA’s.
  • Klanten die data archiveren in de cloud kunnen Smart Data Tiering naar Azure gebruiken om gegevens tegen de laagste kosten op te slaan. Rubrik configureert automatisch tiering-regels om gegevens te organiseren op basis van toegangsfrequentie en bewaartermijn, waardoor klanten kosten kunnen optimaliseren voor meerdere toegangsniveaus.
  • Grootschalige VMware vSphere-omgevingen kunnen eenvoudig worden beheerd met ondersteuning voor vSphere-tags, opslagbeleid en resource pools.
  • Met SAML Single Sign-On-ondersteuning kunnen organisaties hun beveiligingsstandaarden op het gebied van gebruikerstoegang naleven, waaronder multi-factor authenticatie.
  • Ten slotte kunnen bedrijven die actief zijn in sterk gereguleerde sectoren, zoals financiële diensten en gezondheidszorg, Retention Locked SLA Domains gebruiken om de WORM-compliance voor SEC-regel 17a-4 (f) en FINRA-regel 4511 (c) te ondersteunen. 

Rubrik Mosaic beschikbaar in Azure Marketplace

Rubrik heeft Rubrik Datos IO opnieuw geïntroduceerd als Rubrik Mosaic, inclusief beschikbaarheid in Azure Marketplace. Rubrik Mosaic 3.1, de marktleider in NoSQL-gegevensbeheer, beschermt nu DataStax Search-indexen, ondersteunt back-up en herstel van MongoDB 4.0 met transacties, levert prestatieverbeteringen voor gegevensbescherming op schaal en integreert met DevOps-tools zoals Ansible en monitoringtools als DataDog en Splunk. "Meer dan de helft van onze klanten kiest ervoor om Rubrik Mosaic in de publieke cloud te gebruiken om flexibel te blijven", aldus Tarun Thakur, General Manager van Rubrik Database Solutions. "De beschikbaarheid van Mosaic op Azure Marketplace helpt onze klanten de implementatie van cloud-native NoSQL-applicaties te versnellen en brengt hun klantgerichte applicaties sneller op de markt."  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-04T16:48:29.000Z Rubrik


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.