Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Uniserver lanceert Virtual Datacenter

Clouddistributeur Uniserver lanceert een nieuwe Infrastructure as a Service (IaaS)-dienst: Virtual Datacenter. Het bedrijf uit Alkmaar ontwikkelde deze dienst als uitbreiding van haar huidige IaaS-aanbod om IT-partners meer regie en controle te geven over het beheren en creëren van een virtuele IT-omgeving. Met Virtual Datacenter krijgen partners nu meer grip op de kosten, toegang tot de nieuwste technologie en wordt het beheer eenvoudiger. Op deze manier kunnen zij hun eindklanten precies de resources bieden die zij nodig hebben en de facturatiestroom vereenvoudigen. Virtual Datacenter wordt geleverd vanuit Nederlandse datacenters en is gebaseerd op VMware vCloud-technologie.

Eenvoudig beheer

Virtual Datacenter biedt partners meer eenvoud in het beheer van hun IT-omgeving met het gebruiksvriendelijke beheerportaal. Met behulp van API’s hebben partners tevens de mogelijkheid om hun omgeving verder te automatiseren en de virtuele omgeving te integreren met hun eigen systemen.

Duidelijke kostenstructuur 

Met Virtual Datacenter krijgen partners meer grip op de kosten. Zij hebben nu keuze uit diverse afnamemodellen: pay-as-you-go, gereserveerde capaciteit of een hybride variant. Op deze manier betalen eindklanten alleen voor datgene wat zij echt gebruiken en nodig hebben. Doordat Virtual Datacenter wordt afgenomen per eindklant, hebben partners tevens een duidelijk inzicht in de kosten per eindklant.

Nieuwste technologie

Uniserver geeft met deze uitbreiding van het IaaS-portfolio ook toegang tot de nieuwste technologie. Zo beschikt het Virtual Datacenter over uitgebreide netwerkmogelijkheden waardoor partners zelf hun netwerken, firewall en load balancer kunnen instellen en beheren. Ook biedt de omgeving de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse templates. Partners kunnen bijvoorbeeld een template ontwikkelen voor een testomgeving. Met een druk op de knop kan deze omgeving aan- of uitgezet worden. Dit biedt partners veel tijdwinst in het dagelijks beheer van hun IT-omgeving.

Emile Schouwstra, commercieel directeur bij Uniserver: “Wij kregen van onze partners steeds vaker te horen dat zij behoefte hebben aan meer regie en controle over hun IT-omgeving en de manier waarop ze dit aan hun eindklanten aanbieden. Samen met onze partners zijn we vervolgens om de tafel gegaan om deze nieuwe dienst te ontwikkelen. En het resultaat mag er zijn – een betrouwbare, flexibele en schaalbare IT-omgeving geleverd vanuit Nederlandse datacenters. Een enorme verbetering voor onze 100+ partners die samen meer dan 7000 eindklanten bedienen.”

-----

Over Uniserver 

Als Nederlandse clouddistributeur biedt Uniserver moderne IT-organisaties de vrijheid en zekerheid om te focussen op hun eigen kracht: waarde creëren voor klanten en eindgebruikers. De beste infrastructuur in Nederlandse datacenters, 99,98% up-time, ons partner-only model en de beste oplossingen bieden jou een robuuste basis om nieuwe diensten op te bouwen. Samen tillen we jouw digitale dienstverlening naar een hoger plan, door onze oplossingen, kennis en ervaring aan te vullen met jouw expertise. Kijk voor meer informatie op onze website of LinkedIn. Meer informatie Marcommit Gosse de Reus +31(0)35-5822730

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-03T13:26:09.000Z uniserver


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.