Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gemeente Nijmegen aan de slag met Tozo-assistent

Met de invoering van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) komt er plotseling veel werk op gemeenten af. Naar verwachting zullen er de komende periode honderdduizenden aanvragen worden ingediend, die allemaal door gemeenten moeten worden verwerkt en afgehandeld. Om dit werk te vereenvoudigen, heeft Decos in samenwerking met de gemeente Nijmegen de Tozo-Assistent ontwikkeld. Nijmegen verwerkt sinds 30 maart ruim 200 aanvragen per dag.

Deze slimme tool helpt zelfstandig ondernemers stap-voor-stap met de aanvraag en doet hierbij al een voorselectie, zodat alleen correcte aanvragen bij de gemeenten binnen komen. Deze aanvragen komen bovendien direct in het systeem van de back office, op basis van web intake.

Het indienen van een aanvraag duurt slechts enkele minuten. De zelfstandig ondernemer logt in met DigiD en krijgt vervolgens een serie vragen. Als uit de gegeven antwoorden blijkt dat iemand niet in aanmerking komt voor een uitkering, wordt dit direct aangeven. Bijvoorbeeld als de ondernemer niet voldoet aan het urencriterium (een gemiddelde besteding van 23,5 uur per week aan de onderneming), nog voldoende inkomsten heeft of al de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. 

Zodra alle vragen zijn ingevuld, wordt er ondertekend met DigiD en kan er een pdf van de aanvraag worden gedownload. Hierbij krijgt de ondernemer direct te zien op welk bedrag hij, mits zijn aanvraag volledig wordt goedgekeurd, recht heeft. Daarnaast wordt de aanvraag automatisch, inclusief bankafschrift, doorgezet naar het back office-systeem van de gemeente.

Bas Taalman van Decos: “De Tozo-Assistent wordt op dit moment al gebruikt door de gemeente Nijmegen, waar ruim 200 aanvragen per dag binnenkomen. Het systeem is 100% cloud en kan heel eenvoudig en binnen een dag bij andere gemeenten geïmplementeerd worden.” 

Meer informatie is te vinden op https://www.decos.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-02T15:12:53.000Z Decos


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.