Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Terraform Cloud van HashiCorp biedt nieuwe zakelijke functionaliteiten

Terraform Cloud van HashiCorp biedt nieuwe zakelijke functionaliteiten via Multi-Cloud infrastructure as a service, nieuw business pakket helpt bedrijven sneller naar de cloud over te stappen HashiCorp®, de software aanbieder voor automatisering van Multi-Cloud infrastructuren, kondigt aan dat het nieuwe functies aan HashiCorp Terraform® Cloud heeft toegevoegd met een nieuw Business pakket. Hierdoor worden de mogelijkheden voor geautomatiseerde cloud-provisioning uitgebreid met zakelijke functionaliteiten voor geavanceerde beveiliging, compliance en governance, flexibele ondersteuningsopties en de mogelijkheid om meerdere runs tegelijk uit te voeren.

Gebruikers van de Terraform Cloud voor Business kunnen de beheerlast reduceren en zijn minder tijd kwijt met het inrichten en beheren van de infrastructuur. Ze kunnen voor risicoreductie zorgen door gebruik te maken van een veilig en betrouwbaar platform dat aan de eisen van de wet- en regelgeving voldoet en de productiviteit van developers bevordert door geïntegreerde workflows te bieden voor tools die zij al gebruiken.

HashiCorp ziet een groeiende vraag naar Terraform Cloud, in het bijzonder door organisaties die functionaliteiten voor de automatisering en het beheer van hun infrastructuur als managed service willen afnemen. Terraform Cloud heeft sinds de introductie in 2019 maandelijks meer dan 5.000 nieuwe gebruikers per maand en er worden maandelijks 500.000 runs (provisioning van de infrastructuur) met het platform uitgevoerd. Als gevolg van de steeds hogere eisen die aan multi-cloudomgevingen worden gesteld is het gebruik van Terraform Cloud onder Global 2000-ondernemingen toegenomen; met name voor organisaties in sectoren als financiële dienstverlening, manufacturing en retail.

Terraform Cloud groeit in hoog tempo uit tot hét infrastructuurplatform voor organisaties die die hun infrastructuur willen standaardiseren en automatiseren om sneller te kunnen profiteren van de voordelen van de cloud”, zegt Armon Dadgar, medeoprichter en CTO van HashiCorp. “Met de nieuwe oplossingen van Terraform Cloud Business Tier kunnen bedrijven van elke omvang de productiviteit verbeteren door developers taken rond het beheer van de infrastructuur uit handen te nemen. Daarmee houden ze meer tijd over voor de ontwikkeling van applicaties die zakelijke meerwaarde bieden.”

Het nieuwe Terraform Business pakket omvat: 

  • Zakelijke functionaliteiten: Met Okta geïntegreerde single sign-on (SSO), met Splunk geïntegreerde logging voor audit-doeleinden, private netwerken met vaste IP-adressen en agents die zichzelf hosten voor de interactie met andere beheervlakken binnen fysieke omgevingen en private netwerken.
  • Gelijktijdige taken: De mogelijkheid om het aantal gelijktijdige taken op te schalen binnen Terraform om de capaciteitsvraag bij te benen van eindgebruikers die infrastructuren inrichten, bijwerken en afbouwen.
  • Ondersteuning: SLA’s en ondersteuningsopties die aansluiten op specifieke behoeften van organisaties.

Het Terraform Cloud-aanbod

HashiCorp biedt diverse Terraform Cloud-tiers (niveaus) voor individuele gebruikers en teams met uiteenlopende behoeften:

  • Free — voor professionals die samenwerken aan infrastructuur als code voor Terraform-configuraties. Gebruikers kunnen zich aanmelden voor een gratis account om toegang te krijgen tot mogelijkheden voor het aanmaken, inrichten en delen van een infrastructuur.
  • Team & Governance — voor het samenstellen en beheren van teams binnen organisaties zoals het opstellen van beleidsregels voor het beheren en toepassen van code om grip te krijgen op de provisioning.
  • Business — voor het versnellen van het gebruik van Terraform binnen organisaties met aanvullende zakelijke mogelijkheden, het gelijktijdig uitvoeren van runs en support.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-13T12:49:07.000Z HashiCorp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.