Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zscaler automatiseert security voor cloud-workloads met Cloud Protection

Zscaler, leider in cloudbeveiliging, kondigt Zscaler Cloud Protection aan, een uitgebreid portfolio dat de bescherming van workloads in en tussen cloud-platformen vereenvoudigt en automatiseert. Deze nieuwe oplossing minimaliseert het aanvalsoppervlak en automatiseert wereldwijd security-beleid in de multi-cloud-footprint van organisaties. Zscaler Cloud Protection breidt zero trust-beleid voor cloud-workloads uit en levert dezelfde hoge prestaties en betrouwbaarheid waarop al meer dan 4.500 Zscaler-klanten vertrouwen voor veilige toegang tot het internet en private applicaties.

De vier componenten van Zscaler Cloud Protection scherpen beveiliging aan terwijl zij digitale transformatie naar de cloud blijven versnellen:

  • Zorgt continu voor veilige configuratie en compliance van cloud-platformen;
  • Elimineert laterale verplaatsing van bedreigingen met identity-based micro-segmenten;
  • Simplificeert en beveiligt app-to-app-connectiviteit in en tussen clouds;
  • Biedt veilige toegang tot cloud-applicaties zonder deze bloot te stellen aan het internet.

Door zorgen over het aanvalsoppervlak en wereldwijd beleid voor meerdere clouds weg te nemen, helpt Zscaler Cloud Protection klanten hun cloud-strategieën met vertrouwen te versnellen.

“Hub International heeft een cloud-first-strategie omarmt om hun groei te faciliteren”, zegt Jeremy Embalabala, Vice President, Information Security bij HUB International. “Zscaler Cloud Protection helpt ons security en compliance te leveren in onze groeiende multi-cloud-omgevingen. Continue zekerheid en automatisering zorgen ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van onze security-posture, ongeacht hoe snel dingen veranderen.”

Klanten verplaatsen zich steeds sneller naar de cloud. Analisten voorspellen een groei van 65 procent in de komende twee jaar. En toch worden de voordelen van de cloud ondermijnt door instabiele legacy-technologieën en beperkte operationele best practices.

Doordat meer dan 90 procent van de organisaties hun cloudservices onnodig blootstelt, en minder dan 10 procent voldoet aan compliancy-vereisten, blijven slechte security-hygiëne en blootgestelde aanvalsoppervlakken zakelijke cloud-omgevingen teisteren. Daarnaast blijkt uit Zscaler ThreatLabZ-onderzoek dat de meeste organisaties er niet in zijn geslaagd om zelfs maar de basis cloudbeveilingsmaatregelen te implementeren:

  • Fundamentele platform-security ontbreekt: 63 procent gebruikt geen tweestapsverificatie, 78 procent schakelt publieke toegang tot cloudopslag niet uit en 92 procent logt events niet voldoende voor forensisch onderzoek;
  • Netwerkbeveiligingsgroepen zijn te tolerant: 26 procent stelt beheerinterfaces openbaar en 5 procent van alle workloads is volledig open voor het internet;
  • Open, platte netwerken stellen organisaties onnodig bloot aan laterale threat-bewegingen: 87 procent van de toegestane netwerkpaden wordt nooit in grote segmenten gebruikt

Zscaler Cloud Protection kan problemen, en de meeste andere security-uitdagingen omtrent de publieke cloud, automatisch identificeren en verhelpen. Zscaler Cloud Protection maakt - in tegenstelling tot het migreren van legacy datacenterbeveiliging naar de cloud - gebruik van automation, begrijpelijke beleidsregels op bedrijfsniveau en toegang met de minste bevoegdheden. Hierdoor wordt het aantal beleidsregels omtrent veiligheid met 90 procent verminderd en wordt 30 procent of meer aan kosten bespaard.

“De cloud blijft digitale transformatie in iedere industrie versnellen. Legacy-security, gecombineerd met de snelheid en flexibiliteit van de cloud, heeft het risico op onnodige blootstelling van het aanvalsoppervlak echter dramatisch vergroot”, zegt Rich Campagna, Senior Vice President, Cloud Protection bij Zscaler. “Dezelfde zero trust-principes waarmee Zscaler een revolutie veroorzaakte voor veilige toegang voor gebruikers, transformeert het ook de bescherming voor cloud-workloads: het scherpt security aan terwijl het kosten en complexiteit vermindert.”

Zscaler Cloud Protection in vanaf nu beschikbaar. Ga naar de Zscaler-website voor meer informatie of vraag een demo aan. Bekijk de bevindingen het Zscaler ThreatLabZ-onderzoek op het Zscaler-blog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-09T16:20:56.000Z Zscaler


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.