Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Roba Metals verkoopt Microsoft licenties voor veel geld!

Erik de Jong, ICT-manager bij Roba Metals, is zeer te spreken over de samenwerking die zijn bedrijf aanging met Q-Advise. “De mensen van Q-Advise zijn zeer goed op de hoogte van alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van softwarelicenties. Dit heeft ertoe geleid dat wij veel overtollige licenties konden verkopen en een mooie besparing hebben gerealiseerd. Dat hadden we vooraf niet verwacht”, aldus De Jong.

 

Roba Metals

Q-Advise is als onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in licentie-advies rondom contracten van onder meer Microsoft, IBM, Oracle & SAP. Dit doen zij voor commerciële ondernemingen, zorginstellingen en (semi)overheidsinstellingen. Roba Metals stapte onlangs over naar werken in de Cloud. Aanleiding om de licentiepositie te optimaliseren. De Jong legt uit: “We hadden onze licentiepositie opnieuw doorgelicht, wat duidelijk maakte dat we te veel softwarelicenties in beheer hadden.

‘Gebruikte licenties zijn geld waard’

Daarna is Q-Advise ingeschakeld om de overtollige licenties te verkopen. Dat hebben ze naar volle tevredenheid gedaan, met een mooie opbrengst en besparing als gevolg”, legt De Jong uit. “Het is prettig om terug te kunnen vallen op een partij zoals Q-Advise, dat actief meedacht over de verkoop van licenties. We werken met dure Microsoft-producten, zoals SQL en Dynamics. Als je voor die producten je licentiepositie verkeerd inricht, betaal je er erg veel voor. Nu hebben we juist enorm veel geld kunnen terugverdienen aan onze gebruikte licenties dankzij Q-Advise.”

‘Dwang om te investeren’

Q-Advise beschikt over jarenlang ervaring op het gebied van licentiemanagement, contractonderhandelingen en aan- en verkoop van tweedehands licenties. Vaak worden bedrijven door Microsoft, Oracle SAP en andere grote softwarefabrikanten ‘gedwongen’ (al dan niet via een reseller) om eerst te investeren voordat betere commerciële voordelen kunnen worden gerealiseerd. De commerciële voordelen zijn vervolgens vaak een koekje van eigen deeg. Bij een goede onderhandelingsstrategie is er meer mogelijk.

‘DNA softwarereuzen’

Het zit niet in het DNA van softwarereuzen om klanten op een transparante manier te helpen bij het optimaliseren en verbeteren van contracten, zoals Q-Advise wél doet. “Veel organisaties overzien niet de druk die softwarefabrikanten leggen op klanten. Wij kunnen bedrijven en organisaties maatwerk bieden en hun licentiepositie dermate optimaliseren dat zij enorm veel besparen op hun softwarecontracten. Erik de Jong van Roba Metals heeft kritisch naar zijn licentiepositie gekeken en zag toen een hoop overtollige softwarelicenties, die wij voor een zeer mooie prijs hebben kunnen verkopen en waardoor zij een flinke besparing hebben gerealiseerd”.

Q-Advise is gespecialiseerd in onafhankelijk licentie-advies, licentiebeheer en contractonderhandelingen. 

Lees meer over de diensten van Q-Advise op www.q-advise.com 

Of neem direct contact op: info@q-advise.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-28T11:50:13.000Z Q-Advise


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.