Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HashiCorp lanceert milestone-release Terraform 1.0

HashiCorp®, leider in software voor het automatiseren van multi-cloudinfrastructuren, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van HashiCorp Terraform® 1.0. Deze oplossing is uitgegroeid tot de standaard voor de provisioning en automatisering van multi-cloudomgevingen. De nieuwe release biedt onder meer verbeteringen van HashiCorp Terraform Cloud, dat geautomatiseerde provisioning ‘as-a-service’ biedt.

Schaalbaarheid, interoperabiliteit, stabiliteitsgaranties, een nieuwe workflow voor Terraform Cloud en toevoegingen van partners versnellen de automatisering van cloudinfrastructuren

Met deze milestone-release breidt Terraform zijn ‘infrastructure as code’ benadering uit met nieuwe garanties op het gebied van schaalbaarheid, interoperabiliteit met het technologische ecosysteem en stabiliteit. Daarnaast is de workflow van Terraform Cloud op diverse punten verbeterd waaronder de mogelijkheid om modules naar een privaat register te publiceren, verbeteringen van het workspace-beheer en een preview van de mogelijkheid om controles van een Terraform-run uit te voeren met behulp van tools van externe partijen.

“Terraform heeft zich dankzij optimale gebruikerservaring ontpopt tot de standaardtaal voor infrastructuurautomatisering”, zegt Armon Dadgar, co-founder en CTO van HashiCorp. “Deze milestone-release biedt op diverse fronten belangrijke verbeteringen en is ontworpen om stabiliteit, schaalbaarheid en operabiliteit te bieden aan Terraform gebruikers. Met Terraform 1.0 kunnen gebruikers nog jarenlang met vertrouwen standaardiseren op deze release, in de wetenschap dat we voortdurend nieuwe innovatieve functies zullen toevoegen.” 

Organisaties beschikken met Terraform beschikken over gestandaardiseerde functionaliteit voor de provisioning en automatisering van cloudinfrastructuren. Terraform Enterprise wordt momenteel door meer dan 1.200 bedrijven ingezet. Terraform Cloud telt meer dan 120.000 gebruikers die samen dagelijks ruim 30.000 runs per dag uitvoeren.

De bekendmaking omvat belangrijke verbeteringen van Terraform die focussen op drie gebieden, namelijk automatisering, workflow en het ecosysteem:

  • Terraform 1.0 -Sinds de eerste release van Terraform in 2014 zijn er 15 belangrijke releases uitgebracht met bijdragen van ruim 1.500 contributors. Terraform 1.0 komt tegemoet aan de hoge verwachtingen ten aanzien van 1.0-releases van HashiCorp: een stabiele API, eenvoudige upgrades en interoperabiliteit met alle toekomstige 1.x-releases. Terraform 1.0 is per direct wereldwijd verkrijgbaar.
  • Workflow voor de publicatie van publieke naar private registers - Terraform Cloud en Enterprise bieden mogelijkheden voor het ontwikkelen, gezamenlijk bewerken en hergebruiken van infrastructure as code met behulp van modules en publieke en private registers. Het publieke register omvat ruim 5.000 door de community ontwikkelde modules. Terraform Cloud biedt nu een native workflow voor de rechtstreekse publicatie van modules van het publieke register naar een privaat register van een organisatie. Deze mogelijkheid is nu wereldwijd beschikbaar.
  • Workspacebeheer, overzicht en inzichten - Standaardisatie en inspectie zijn eerste vereisten voor IT-teams die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor het beheer van modellen die voorzien in provisioning op basis van selfservice. Met Terraform Cloud profiteren gebruikers van eenvoudiger visualisatie van workspaces, resources, outputs en gedetailleerde informatie over runs. 
  • Controles van Terraform-runs voor integraties met technologie van derden - Terraform Cloud biedt partners nu de mogelijkheid van integratie met de workflow van Terraform tijdens runs en aanvullende contextuele informatie, zodat zij de resultaten kunnen afzetten tegen het uitvoeringsplan van Terraform. Terraform Cloud heeft inmiddels 1,6 miljoen controles van Sentinel-beleidsregels uitgevoerd. Deze functionaliteit zal in de zomer van 2021 als publieke bètaversie beschikbaar zijn en gebruikers van Terraform Cloud meer opties bieden voor het waarborgen van compliance en het toepassen van best practices voor kostenbeheer.

Het Terraform ecosysteem heeft meer dan 125 integraties van meer dan 100 technologie- partners waaronder Cisco, CircleCI, Cloudflare, Datadog, GitHub, GitLab, Grafana Labs, MongoDB, PagerDuty, NewRelic, Okta, Rancher, Rollbar, ServiceNow en Splunk, evenals van aanbieders van public clouds zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud, Oracle Cloud Infrastructure, Alibaba Cloud en VMware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-09T16:34:10.000Z in de schijnwerpers


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.