Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

MN migreert informatieplatform naar Doculayer.ai-cloud

MN Vermogensbeheer, een grote belegger voor diverse grote Nederlandse pensioenfondsen en AI-platform Doculayer.ai breiden hun samenwerking uit. Het door Doclayer.ai ontwikkelde platform voor informatie-uitwisseling van MN, is gemigreerd naar de cloud-omgeving van Doculayer.ai. De vermogensbeheerder bespaart daarmee tijd voor het onderhoud van zijn IT-infrastructuur.

Het MN Fondsplatform bevat een centraal digitaal archief voor beleidsdocumenten en rapportages en een digitaal contractarchief. MN en de pensioenfondsen werken daardoor altijd met dezelfde versies van documenten en kunnen deze gemakkelijk op elk moment inzien. Het platform draaide lokaal en is nu in lijn met de nieuwe cloud-strategie van MN, verplaatst naar de cloud-omgeving van Doculayer.ai. 

Tijd besparen op onderhoud

MN koos voor de verplaatsing naar de cloud omdat het tijd wilde besparen op het onderhoud van de IT-infrastructuur. Door het beheer van het platform uit te besteden aan Doculayer.ai profiteert MN van snellere dienstverlening en een 24/7 stabiel informatieplatform dat ze zelf niet operationeel hoeven te houden. Daarnaast zijn nieuwe features van het platform van nu af aan altijd direct beschikbaar. 

De cloud-migratie zorgt er bovendien voor dat MN volledig ontzorgd wordt. In het verleden waren er bij een upgrade van het platform vaak verschillende medewerkers met diverse expertise-gebieden uit de organisatie nodig om een update succesvol te laten verlopen. Daardoor kostten updates soms veel tijd. Omdat MN het platform nu als een dienst gebruikt, kunnen de IT-afdelingen van MN nog efficiënter werken.

MN is erg tevreden over de migratie naar de Doculayer.ai cloud. De overgang verliep soepel en de pensioenbelegger is nu veel minder tijd kwijt aan het lokaal onderhouden van het platform. Daarnaast was het voor MN essentieel dat de veiligheid van data goed kon worden gewaarborgd. Doculayer.ai is echter ISO 27001 gecerticificeerd waardoor MN zeker is dat gevoelige klantgegevens veilig zijn in de Doculayer.ai cloud. De pensioenbelegger heeft dan ook het volste vertrouwen in een succesvolle voortzetting van het partnership.

Richard Smit, CTO en mede-oprichter van Doculayer.ai: “We zijn vijf jaar geleden gestart voor MN met de ontwikkeling van dit platform voor informatie-uitwisseling. We zijn trots op het vertrouwen dat MN ons nu gegeven heeft met deze succesvolle cloud-migratie en we hopen hiermee actief te kunnen bijdragen aan verbeterde efficiëntie en volledig ontzorging van MN.”

Intelligentie toevoegen met ML en AI

In de toekomst wordt de functionaliteit van het huidige platform mogelijk uitgebreid met intelligente technologie van Doculayer.ai op basis van ML en AI voor het doorzoeken, analyseren en verrijken van documentstromen. Hierdoor kunnen documenten op het platform nog beter gevonden en geanalyseerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T17:21:51.000Z Doculayer.ai


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.