Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Legian en de Cloud

Organisaties maken meer en meer gebruik van IT-diensten in de Cloud. Het werken in de Cloud brengt niet alleen uitdagingen, maar ook risico’s met zich mee. Een transitie naar de Cloud van een bestaand IT-landschap of infrastructuur heeft een grote impact op de IT-beheerorganisaties. Daarnaast verwerken organisaties (onbewust) vertrouwelijke informatie in de Cloud. Veel organisaties worstelen hiermee en hebben hier vragen over. Als antwoord hierop breidt Legian Consultancy & Network Services haar portfolio verder uit met een tweetal diensten: Cloud Security Assessment en Cloud Readiness Assessment.

Cloud Security Assessment

Een organisatie blijft zelf verantwoordelijk voor de borging van beveiliging van kritische informatiemiddelen. Ook al bieden Cloud providers een zekere mate van security. Met de Cloud Security Assessment zorgt Legian voor inzicht in de belangrijkste eisen die gesteld moeten worden aan voor (de transitie naar) de Cloud.

De dienst Cloud Security Assessment geeft aan wat de belangrijkste securitymaatregelen zijn, die getroffen moeten worden bij Cloud dienstverlening. Dit inzicht is inclusief het begrip van de eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van de Cloud leverancier. De dienst focust zich op een set van belangrijkste maatregelen (‘core controls’), waarmee een sterk fundament wordt gebouwd. De dienst is voorzien van een gezonde dosis pragmatiek en flexibel inzetbaar.

Cloud Readiness Assesment

Een transitie naar de Cloud heeft een grote impact op de IT-organisatie. In kaart brengen waar je nu staat als organisatie en waar je naar toe wilt, vormt de basis om dit proces te optimaliseren. Met onze Cloud Readiness Assesment helpen wij organisaties een compleet beeld te creëren van alle relevante aspecten die nodig zijn voor een succesvolle transitie.

Met de dienst Cloud Readiness Assessment wordt organisaties een uitgebreid inzicht gegeven in de impact op hun IT-architectuur en beheerorganisatie bij de overwegingen voor een transitie naar de Cloud. Dit is evengoed toepasbaar voor een organisaties die de eerste stappen hebben gezet en willen weten of ze op de goede weg zijn. Dit stelt hen in staat om de volgende stappen te zetten en de transitie tot een succes te maken of succesvol af te ronden.

Over Legian

Legian is een consultancyorganisatie die, met ruim 150 specialisten in vaste dienst, sinds 1996 actief is. Als onafhankelijke ICT-kennispartner adviseren en begeleiden zij organisaties bij vraagstukken en projecten op het snijvlak van ICT en organisatie. Legian werkt voor organisaties waar beschikbaarheid, continuïteit en beveiliging van IT-systemen een belangrijke rol spelen in de bedrijfsvoering.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-31T16:49:47.000Z Legian


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.