Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kubernetes in edge locaties Dümmen Orange neemt volgende stap in innovatie

Dümmen Orange, wereldleider in de veredeling en vermeerdering van bloemen en planten, heeft in samenwerking met IT-servicebedrijf Fullstaq Kubernetes geïmplementeerd in edge locaties. Hiermee zet het bedrijf de volgende stap in het gebruik van veredelingstechnologie. De implementatie van Kubernetes zo dicht mogelijk bij de databron biedt nóg meer mogelijkheden voor het verzamelen en verwerken van data waardoor er snellere ontwikkeling van impactvolle bloemen- en plantencreaties mogelijk is, met ook nog eens minder verspilling. Het runnen van Kubernetes zo dicht mogelijk bij de data, in dit geval op locatie in de kassen, is nieuw en daarmee loopt Dümmen Orange voorop in het gebruik van precisieveredelingstools en voorspellingssoftware.

Bekijk deze praktijkcasus in deze video.

“Veredeling in de sierteelt gaat over van conventionele naar voorspellende veredeling”, zegt Loes Raijmakers, Business Analist R&D bij Dümmen Orange. “Meer dan ooit zijn softwaresystemen belangrijk om de data te verzamelen en te verwerken die veredelaars nodig hebben om de juiste keuzes te maken. Kubernetes is een systeem voor het automatiseren van software-implementatie, schaling en beheer. Het is een platform dat ons helpt overzicht te krijgen van verschillende complexe processen. Dat overzicht is voor ons essentieel om sneller en efficiënter de juiste keuzes te maken en het beste plantmateriaal te selecteren voor het maken van nieuwe kruisingen.”

Fullstaq, gespecialiseerd in Cloud Native oplossingen, hielp Dümmen Orange met de implementatie van Kubernetes en verzorgde trainingen voor de gebruikers. Gerrit Tamboer, CEO van Fullstaq: “We kunnen het lang hebben over de technologie in dit project, maar het belangrijkste is de fantastische samenwerking tussen Fullstaq en Dümmen Orange. Beide organisaties opereren op topniveau en zoeken constant naar manieren om verder te innoveren. Dit zorgde voor een hechte en optimale samenwerking met uitstekende resultaten.”

Technologiegedreven veredeling stelt de sierteeltsector in staat om duurzamer te werk te gaan. Hierbij maken veredelaars gebruik van geavanceerde veredelingstools om nieuwe resistentiekenmerken te ontwikkelen en complexe gewaseigenschappen te verbeteren. Denk hierbij aan bloemkleur, geur en groeiwijze, maar ook minder zichtbare eigenschappen zoals ziekteresistentie, opbrengstprestaties en houdbaarheidsperiode.

Bekijk hier de video

Over Fullstaq

Fullstaq is een snelgroeiende cloud-native IT-dienstverlener en helpt zowel start-ups als gevestigde organisaties hun Kubernetes ambities realiseren. Fullstaq richt zich vooral op het continu ontwikkelen en beheren van DevOps gedreven cloudoplossingen en containerplatformen, veelal gebaseerd op Open Source automation tooling en Infra-as-a-code. Fullstaq is in 2016 opgericht door Open Source engineers Gerrit Tamboer en Fabian Met, specialisten op het gebied van DevOps, cloud- en containerplatformen.  Voor meer informatie: www.fullstaq.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-22T09:00:23.000Z Fullstaq


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.