Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

RNT introduceert ransomware-bescherming voor sub-100 TB-markten

RNT, de leverancier van server- en opslagoplossingen, kondigde vandaag twee nieuwe gamma’s van gebruiksklare opslagapparaten aan, die organisaties met een gegevenscapaciteit van 2-100 TB een volledige enterprise-grade ransomware bescherming bieden, aangestuurd door de bestandopslag software Cloudian® HyperStore®. Dit nieuwe ‘single node’-gamma in het gamma Yowie®-apparaten verzekert de onveranderlijkheid van gegevens in lokale omgevingen en hybride clouds, waardoor cybercriminelen geen gegevens kunnen versleutelen. In geval van ransomware-aanvallen maken ze een snel herstel mogelijk zonder losgeld te betalen.

Met deze oplossing kunnen kmo-klanten profiteren van een ‘cluster in a box’, die cloudachtige mogelijkheden biedt en de rijkste set van functies bevat om de duurzaamheid en bescherming van gegevens te garanderen. De nieuwe Yowie-toestellen zijn echter meer dan drives met een RAID-controller. Met de bekroonde ‘S3 Object Lock’-technologie van Cloudian voorkomen de apparaten versleuteling of verwijdering van objecten gedurende een door de gebruiker bepaalde bewaarperiode. Onveranderlijke S3-objecten worden beschermd door op het object- of bucket-niveau WORM- en retentieattributen te configureren.

“Gegevens vormen de levensader van elke onderneming, ongeacht hoe groot of klein de hoeveelheid gegevens is. Door onze expertise met Cloudian te combineren, kan RNT ondernemingen nu een bedrijfsklare totaaloplossing aanbieden tegen de kostprijs van een instapopslag, die eindelijk ransomware-bescherming voor iedereen biedt. Ook genieten kmo’s heel wat andere waardevolle voordelen, die niet langer exclusief zijn voorbehouden aan ondernemingen,” aldus Sebastian Nölting, CEO van RNT.

“Het is bewezen dat traditionele ransomware-beschermingen zoals anti-malwaresoftware en anti-phishingtraining niet opgewassen zijn tegen de alsmaar meer geavanceerde cyberaanvallen,” verklaarde Neil Stobart, Vice President, Global Systems Engineering bij Cloudian. “Een onveranderbare gegevensback-up zorgt ervoor dat gebruikers hun activiteiten snel en gemakkelijk kunnen hervatten na een ransomware-aanval. Ons partnerschap met RNT laat organisaties in heel Europa profiteren van de voordelen die deze technologie te bieden heeft en geeft verkopers nieuwe opportuniteiten om hun activiteiten uit te breiden.” 

Veel meer dan traditionele opslagarchitecturen

Yowie is een familie van complete opslagapparaten en biedt een intelligent herwerkte ontwerp van bedrijfsklare standaardcomponenten om gegevensverlies te voorkomen en een snelle recuperatie mogelijk te maken na incidenten zoals een ransomware-aanval, stroomuitval of natuurramp.

De missie van RNT om innovatieve opslagoplossingen te ontwikkelen, komt sterk tot uiting bij Yowie. De familie van kant-en-klare apparaten vestigt nieuwe normen en vervangt met gemak de complexe, gelaagde architecturen uit het verleden.

Het nieuwe instapmodel van de Yowie-toestelfamilie heeft een capaciteit van slechts 2 TB. Het Yowie 1100-gamma bestaat uit single node-toestellen met twee schijven maar zonder ingebouwde redundantie. Het is een ideaal, betaalbaar lokaal toestel voor kantoren of locaties op afstand, die regelmatig synchroniseren naar een externe dataopslag.

De Yowie 1200-reeks begint bij een bruikbare capaciteit van 8 TB en bestaat uit ‘single node’-apparaten met zes ‘hot swap’-HDD’s die een RAID 6-bescherming mogelijk maken. Net als kmo's zijn zelfs bijkantoren en externe werkplaatsen nu een doelwit voor ransomware-aanvallen. Het is dus belangrijker dan ooit om een solide strategie voor incidentherstel te hebben.

Beide ‘single node’-apparaten openen nieuwe mogelijkheden voor ondernemingen die te maken krijgen met kleinere hoeveelheden van gegevens om te profiteren van een opslagoplossing die kan worden ingezet op locatie en ook hybride cloudomgevingen ondersteunt. Klanten kunnen kiezen voor synchrone of asynchrone replicatie met automatische faalbeveiliging of kunnen hun opslag simpelweg consolideren op een locatie, zoals een extern kantoor.

De nieuwe ‘single node’-modellen van Yowie vullen het reeds bekende Yowie 5300-gamma aan, dat is geoptimaliseerd voor 3+2 Erasure Coding, voor een snelle, veilige en ononderbroken opslag, en dat tegelijk energie, beheertijd, rekruimte en koeling bespaart. Naargelang de behoeften van de klant beginnen de implementaties van de Yowie 5300-serie bij een bruikbare capaciteit van nauwelijks 32 TB en kunnen ze gemakkelijk worden opgeschaald door meer apparaten toe te voegen aan de cluster.

Alle nieuwe modellen van de Yowie-familie laten zich snel aansluiten en zijn dankzij de geïntegreerde Cloudian-installatiewizard in minder dan 30 minuten klaar voor gebruik. Dat helpt admin-tijd te besparen en vereist zelfs geen hoogopgeleide IT-experts om aan de slag te gaan.

Tijdens het Cloudfest van 2022, 's werelds toonaangevende evenement op het gebied van cloud computing, zullen RNT Rausch en Cloudian samen het Yowie-gamma exposeren. U vindt ze op stand H01.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-22T13:00:45.000Z RNT Rausch


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.