Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

GNX levert wereldwijde connectiviteit met carrier-neutraal platform

Equinix werkt wereldwijd nauw samen met partners om de beste interconnectie- en datacenteroplossingen aan te kunnen bieden. We stellen onze partners graag aan je voor. Deze keer zijn we in gesprek met: Rutger Bevaart, CEO van onze gewaardeerde partner GNX.

Overal ter wereld worstelen bedrijven met IT-uitdagingen die voortkomen uit de behoefte aan meer flexibiliteit, kostenefficiëntie en beveiliging. De digitalisering is het IT-landschap drastisch aan het veranderen en de gevolgen zijn merkbaar bij bedrijven van elk formaat. De basis van een applicatielandschap is immers afhankelijk van de connectiviteitsoplossingen die de IT-infrastructuur, cloud en SaaS-elementen met elkaar verbinden. Dat betekent dat niet alleen de verbindingen tussen grote netwerken steeds belangrijker worden, maar ook de leveranciers en de kwaliteit van die netwerken. Deze uitdagingen vragen om een innovatieve, kwalitatieve en vooral ook simpele oplossing wereldwijd. Daarom is Equinix een waardevol partnership aangegaan met GNX. 

Groeiende vraag naar netwerkinfrastructuur aan de edge en wereldwijde connectiviteit

Een veelvoorkomend probleem waar bedrijven op stuiten is het gebrek aan telecomaanbieders die een totaaloplossing aanbieden. Zo is het plaatsen van netwerkinfrastructuur aan de digitale edge sterk in opkomst, maar het implementeren van edge-oplossingen is een ingewikkeld proces. Hoewel het aanbod aan carriers groot is, is objectief en onafhankelijk advies helaas lastig te vinden. Bovendien hebben organisaties vaak te maken met verschillende vendors en contracten en het managen van al die partijen vergt een flinke investering in tijd en geld. Ook de groeimogelijkheden worden daardoor beïnvloed. Cruciaal bij het introduceren van nieuwe producten of diensten in een nieuwe markt, is een korte time-to-market. Zo wensen internationale bedrijven een snelle expansie naar buitenlandse markten. Daarvoor is connectiviteit naar plaatsen over de hele wereld nodig, maar ook telecomaanbieders die schaalbaar en agile zijn. 

Optimale connectiviteit is ontzettend belangrijk voor organisaties. Maar het brengt ook vragen over kosten, stabiliteit, servicegraad, deskundig personeel en inkoop met zich mee. “Organisaties hebben behoefte aan ‘eliminating the hassle’. Een oplossing die een eenvoudige interface omvat waarmee je complexe infrastructuren kunt bouwen en waarmee je dienstverlening kunt inrichten, inclusief cloudintegratie”, zegt Rutger Bevaart, CEO bij GNX.

Equinix en GNX: toegang tot ’s werelds grootste infrastructuurecosysteem

Om eerdergenoemde uitdagingen het hoofd te bieden, biedt de strategische samenwerking tussen Equinix en GNX op-maat gemaakte connectiviteitsoplossingen aan zakelijke klanten wereldwijd.

“Samen kunnen we over de gehele wereld klanten voorzien van internetaansluitingen op iedere locatie wereldwijd: van midden in het centrum van Tokio tot aan een fabriek in de bossen van Peru. GNX kan traditionele technologie zoals kabels en netwerkproviders aansluiten op Equinix Fabric™. Daarmee zijn Equinix en GNX de brug tussen traditionele verbindingen en de moderne wereld waarin bedrijven niet meer met fysieke hardware naar datacenters willen, maar data direct met de hoogste snelheid willen versturen naar de Equinix datacenters en achterliggende Cloud en SaaS partijen. Dat gebruiken bedrijven om een wereldwijde netwerkinfrastructuur te bouwen”, aldus Bevaart. De diensten van Equinix en GNX sluiten naadloos op elkaar aan om een grote klantbehoefte in te vullen. En dat is nu precies de reden dat Equinix zo blij is met de samenwerking met GNX.

One-stop-shop interconnectie

Door te integreren met de Equinix Fabric™-portal krijgen klanten een uniforme ervaring en één tool voor alles met betrekking tot hun kerninfrastructuur en wereldwijde connectiviteitsdiensten. Deze portal zorgt voor wendbaarheid, controle en veiligheid in een snel veranderend en veeleisend landschap.

Bedrijven die reeds gebruik maken van Equinix interconnectiediensten zoals Equinix Fabric™ en Network Edge, hebben via de connectiviteits-integrator GNX toegang tot meer dan 4.000 carriers en Internet Service Providers (ISP’s), waardoor ze wereldwijd profiteren van verbeterde connectiviteit aan de digitale edge. Ongeacht de locatie van het kantoor, de fabriek of het legacy datacenter, biedt GNX een transparante en geïntegreerde koppeling naar Platform Equinix en ondersteunt zo de digitalisering. GNX biedt daarmee samen met Equinix een carrier-neutrale en vendor-agnostic aanpak.

Door de integratie van beheerde first- en lastmile services van GNX met Equinix digitale diensten als Fabric, Network Edge en Metal kunnen bedrijven eenvoudig en snel wereldwijd verbindingen maken tussen de fysieke en de virtuele infrastructuur. Zo hebben zij toegang tot het volledige wereldwijde Equinix-ecosysteem. Dit bestaat uit bijna 10.000 klanten, waaronder meer dan 1.800 netwerken en 2.950+ cloud- en IT-serviceproviders.

Bevaart: “Equinix en GNX bedienen dezelfde soort klanten: internationale bedrijven met een aanwezigheid in meerdere landen waarvoor alles rondom connectiviteit en datacenters van levensbelang is. Equinix ontwikkelt zich in razendsnel tempo tot de wereldwijde fabric, waarop alle cloudpartijen, netwerkserviceproviders en SaaS-partijen bij elkaar zijn gebracht. Als GNX brengen wij platform Equinix naar alle locaties in de wereld die niet-Equinix zijn. Onze diensten zijn volledig complementair aan elkaar. Samen bieden we een one-stop-shop. Bovendien is er ook een fijne zakelijke match; we werken graag met elkaar samen. Het is een vruchtbare samenwerking met een mooi toekomstperspectief waarin we dat verder gaan uitbouwen.”

Movella’s locaties in China kregen optimale toegang tot de cloud met Equinix en GNX

Het innovatieve bedrijf Movella - een bekende klant van Equinix en GNX - kan dit alleen maar beamen. Movella maakt net als veel andere internationale organisaties gebruik van de Microsoft Cloud voor diverse bedrijfskritische applicaties. Voor vestigingen in China is de toegang tot publieke cloud omgevingen vaak niet ideaal en zijn andere oplossingen nodig om een optimale gebruikerservaring te garanderen. Equinix en GNX koppelen Movella’s fysieke locaties in China aan Equinix Fabric™. Door gebruik te maken van Equinix Fabric voor de Cloud integratie vanuit Hong Kong en de extensie van Equinix Fabric naar de locaties in China beschikt Movella over een gestroomlijnde toegang tot de Microsoft Cloud. Ondersteund door Equinix en GNX. Hiermee is de toegang tot bedrijfskritische applicaties gewaarborgd.

Voor vragen of meer informatie over de mogelijkheden van Equinix en GNX, kun je terecht bij Rutger Bevaart van GNX en Loleila Owers van Equinix.

Over GNX

GNX is een wereldwijde leverancier van managed underlay-services en private connectiviteitsdiensten. Door middel van het unieke LARA platform vergemakkelijkt GNX het vinden en vergelijken van lokale en internationale dataverbindingen. Hierbij kan de keuze gebaseerd worden op de wensen van de eindklant, zoals levertijd, gegarandeerde beschikbaarheid of prijs. De organisatie is in 2018 opgericht door connectivity-veteranen Rutger Bevaart en Rick Mur.

Over Equinix

Equinix is marktleider op het gebied van interconnectie- en datacenter-oplossingen. Equinix voorziet in de verbinding tussen bedrijven en hun klanten, medewerkers en partners. De interconnectiespecialist faciliteert de digitale economie met de meest hoogwaardige datacenteroplossingen wereldwijd. Equinix is actief in met 229 datacenters in 27 landen, verspreid over vijf continenten. Vanuit het datacenter in Amsterdam is het Equinix in staat om 80 procent van Europa binnen 50 milliseconden te bereiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-16T13:43:00.000Z GNX & Equinix
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.