Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

86% organisaties die multicloud gebruikt vertrouwt op Cloud Platformteams

HashiCorp's recente State of Cloud Strategy Survey wijst op de behoefte aan centralisatie en automatisering van cloudactiviteiten door Cloud Platformteams, om operationele efficiency te verhogen. Uit de survey blijkt dat het gebruik van multicloud infrastructures sterke impact heeft op de ontwikkeling van organisaties. Ook blijkt eruit dat gecentraliseerde Cloud Platformteams helpen om deze resultaten te bereiken. Het recente onderzoek toont de groeiende adoptie van multicloud aan. Het laat zien hoe organisaties profiteren van een multicloud strategie door een gemeenschappelijk cloud operating model te hanteren om de waarde van de cloud te realiseren. Uit de resultaten blijkt ook dat cloud security, gebrek aan expertise, silo's tussen teams en inconsistente workflows tot de meest voorkomende uitdagingen behoren die multicloud activiteiten belemmeren.

De belangrijkste resultaten uit het onderzoek zijn:

  • 81% kiest voor multicloud: 60% van de respondenten maakt al gebruik van multicloud infrastructuren en nog eens 21% zegt dit in de komende 12 maanden te zullen doen.
  • 90% zegt dat multicloud werkt: Van degenen die al voor een multicloud aanpak hebben gekozen, zegt de overgrote meerderheid dat het hun organisatie al helpt bij het bereiken of verbeteren van hun bedrijfsdoelstellingen.
  • 86% vertrouwt op Cloud Platformteams: Bedrijven erkennen dat zij een centrale organisatie nodig hebben, zoals een Cloud Platformteam of een Cloud Center of Excellence (CCoE), om de cloudinspanningen te operationaliseren met behulp van gemeenschappelijke methoden in het hele bedrijf.
  • 94% geeft te veel geld uit aan de cloud: Bijna alle respondenten zeggen  cloud-uitgaven te hebben gedaan die vermeden hadden kunnen worden. De voornaamste redenen voor deze overbesteding zijn ongebruikte, slapende of onvoldoende benutte resources en gebrek aan vereiste vaardigheden.
  • Tekort aan vaardigheden is de grootste belemmering voor multicloud: Respondenten zeggen dat het tekort aan skills de security risico's vergroot, tot onnodige cloud uitgaven leidt en het vermogen van de organisatie beperkt om multicloud operationeel te maken.

Volgens de onderzoeksresultaten is multicloud nu de de facto standaard voor bedrijfsinfrastructuren. Betrouwbaarheid, digitale transformatie, schaalbaarheid alsmede security en governance zijn de belangrijkste drijfveren voor cloudadoptie. Organisaties worstelen echter nog steeds met de operationele complexiteit in multicloud omgevingen. Als gevolg daarvan zeggen bedrijven dat zij gecentraliseerde functies implementeren, zoals een Cloud Platformteam of een Cloud Centre of Excellence (CCoE). Deze zijn verantwoordelijk voor een aantal belangrijke taken, waaronder het standaardiseren van clouddiensten, het creëren van best practices en richtlijnen, en het centraliseren van security. 

Bijna alle respondenten zeggen dat hun organisatie cloud-uitgaven heeft gedaan die vermeden hadden kunnen worden. Een op de vier organisaties bevestigde dat zij hun geplande jaarlijkse cloudbudget had overschreden. Factoren die bijdragen aan vermijdbare cloud-uitgaven zijn onder meer ongebruikte of onderbenutte resources, overprovisioning van resources, gebrek aan vereiste expertise of handmatig containeriseren. Slechts 6% van de respondenten gaf aan geen cloud-uitgaven te hebben gedaan die vermeden hadden kunnen worden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-09T12:21:57.000Z HashiCorp


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.