Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

3 tips voor het kiezen van een webhosting provider

In de huidige digitale wereld zijn websites een belangrijk onderdeel geworden van elke bedrijfsstrategie. Het hebben van een website heeft vele voordelen voor een organisatie, van het tonen van de producten en diensten tot het verstrekken van informatie aan klanten en het genereren van leads. Het is ook een geweldige manier om een bedrijf te promoten tegen lage kosten. Als je een website zelf hebt ontworpen en op het internet hebt gezet, heb je een host nodig om een website goed te kunnen laten functioneren.

Een webhost verzorgt in feite een opslagruimte waar alle inhoud van een website wordt opgeslagen wanneer mensen het online bezoeken. De host stelt een adres (URL) beschikbaar. Er zijn tal van opties bij het kiezen van een webhosting provider. Om je te helpen hebben we drie handige tips voor het verkrijgen van snelle hosting voor je op een rijtje gezet.

1. Reputatie in de industrie

De hosting provider moet een goede reputatie hebben in de industrie. Controleer de geschiedenis van een hostingprovider en lees recensies op online forum sites en sociale media pagina's. Hier kom je vaak meer te weten over de manier waarop de service verleent wordt. Is de klantenservice goed ingericht? Worden problemen snel opgelost? De antwoorden op dit soort vragen kun je met behulp van de ervaring van eerdere klanten verkrijgen. Als de recensies over het algemeen positief zijn, dan is dit een heel goed teken. Daarnaast kun je eens een kijkje nemen in bij de Webhosting Snelheidstest 2022. Dit is een test waarbij webhosters met elkaar worden vergeleken als het gaat om de snelste hosting. Via ieder hostingprovider is een vergelijkbaar pakket afgenomen waarmee dezelfde WordPress website is geïnstalleerd. Kijk en vergelijk! 

2. Veiligheid en betrouwbaarheid

Kies altijd een hostingprovider die de industriestandaarden voor gegevensbeveiliging volgt. Sommige providers slaan gegevens op in hun eigen datacenters, anderen gebruiken virtual private servers en sommigen gebruiken een combinatie van beide. Zoek uit of de hosting provider een betrouwbaar datacenter gebruikt met een goede staat van dienst op het gebied van betrouwbaarheid van gegevens.

3. Gebruikerservaring en gebruikersinterface

Zoek uit wat voor soort gebruikersinterface de hosting provider gebruikt en hoe het hele proces werkt. Je kunt het beste op zoek gaan naar een provider die 24/7 ondersteuning biedt en daarnaast beschikt over een goed werkende gebruikersinterface. Het is natuurlijk fijn dat eventuele problemen zo snel mogelijk opgelost kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-30T09:26:46.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.