Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gebiedsontwikkelingsprojecten Gemeente Amsterdam naar public Oracle cloud

Als publieke organisatie is het een must om je technologie up-to-date te houden om geen risico’s te lopen op securitygebied. Zo werkt de gemeente Amsterdam met de applicatie Pagoni, waarmee de afdeling gebiedsontwikkeling projecten beheert en bijbehorende budgetten bewaakt. En die belangrijke rekenprocessen, waar miljoenen mee gemoeid zijn, breng je natuurlijk het liefst onder in een veilige IT-omgeving.

Gebiedsontwikkeling is voor een grote gemeente als Amsterdam een complex werkgebied waar enorme begrotingen, budgetten, offertes en afrekeningen mee gemoeid zijn. De Gemeente Amsterdam gebruikt hiervoor Pagoni, een krachtige rekenapplicatie die is ontwikkeld om gemeenten hierin te ondersteunen. De app heeft veel handmatige processen geautomatiseerd en minimaliseert de kans op rekenfouten.

Veilige upgrade van dataheavy applicatie

De gemeente Amsterdam zag de noodzaak om niet alleen de applicatie een flinke upgrade te geven, maar ook het systeem waarop de app draait. Bij een upgrade van zo’n dataheavy applicatie als Pagoni wil je niet dat de app zijn rekenkracht en betrouwbaarheid verliest. Voor de gemeente zou inaccurate data een ramp betekenen. De Gemeente Amsterdam besloot om data- en integratiespecialist AMIS Conclusion in te schakelen: om zowel app als systeem veilig naar de Oracle Cloud te verhuizen.

Adeline Kronemeijer, resultaatmanager van AMIS Conclusion: “We hebben de Oracle-database en Pagoni een-op-een naar de cloud verplaatst met behoud van de integriteit van de app. Daarnaast hebben we de voorkant vervangen door nieuwere Angular-technologie. Zo hebben we meer mogelijkheden om te ontwikkelen en nieuwe wensen makkelijker te implementeren. Ook is er nu aan de voorkant minder rekenkracht nodig, waardoor de app sneller is. En niet onbelangrijk: het systeem is schaalbaar.”

SaaS-oplossing maakt Pagoni ook mogelijk voor kleine gemeenten

Een bijkomend voordeel is dat de gemeente Amsterdam niet alleen profiteert van een snellere en veiligere app, maar ook van de verbeterde gebruiksvriendelijkheid. Zoals toegankelijke en logisch weergegeven data, de mogelijkheid om rapportages te customizen en een heldere, visuele user interface waarmee je makkelijk navigeert.

Een voordeel van Pagoni als SaaS-dienst is dat het nu ook voor kleinere gemeenten financieel toegankelijk wordt om met deze rekenreus te werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-16T09:49:52.000Z AMIS Conclusion


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.