Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ICT-bemiddelaar ondergaat complete metamorfose

Dit artikel delen:
Zoeken

ICTpartnergezocht.nl is volledig op de schop gegaan. Na een introductie fase waarin ICT-bedrijven en ICT-leveranciers zich hebben aangemeld, er leads gerealiseerd zijn en de eerste matches een feit zijn. Heeft ICTpartnergezocht.nl de interesse van diverse investeerders weten te wekken. Begin 2017 is Match Group BV opgericht een samenwerking tussen online marketing bureau Dutch Blue uit Rotterdam, een externe investeerder en ICTpartnergezocht.nl. Het eerste wapenfeit: een gloednieuwe website onder een nieuwe naam 'VindICTbedrijf.nl. Het vinden van een ICT-bedrijf voor een organisatie met een ICT-vraagstuk is nu nog makkelijker.

Nieuwe website live: VindICTbedrijf.nl

ICTpartnergezocht gaat volledig op de schop. Hoe een ‘Eureka-moment’ resulteert in een goedlopend bedrijf, dat onder een nieuwe naam verder gaat: VindICTbedrijf.nl.

Bijna twee jaar geleden ziet ICTpartnergezocht het levenslicht. Op 15 april 2015, tijdens een netwerkontbijt in het Fletcher Hotel te Den Haag, om precies te zijn. Het kwartje valt bij oprichter Cassim Leeuwenburgh op het moment dat de hoteleigenaar een gedenkwaardige zin uitspreekt: "Willen jullie een review achterlaten op Tripadvisor?"
 
Hete leads
‘Maar dat ís het!’, denkt Leeuwenburgh meteen. ‘Waarom is zo’n vergelijkingssite er niet voor de ICT-branche? Een online platform, waarop vraag en aanbod op het gebied van ICT samenkomen, zonder bemoeienis van tussenpersonen. Een platform dat ICT-bedrijven aan hoogwaardige leads helpt. Hete leads, omdat een organisatie via ICTpartnergezocht zelf op zoek gaat naar ICT-partners. Niet omdat opdringerige callcenters ze daartoe aanzetten.’
 
Met die doelstellingen in het achterhoofd is ICTpartnergezocht.nl ontwikkeld. Met succes. Inmiddels maken meer dan 400 organisaties dankbaar gebruik van de website; er zijn opdrachten geplaatst en leads verkocht. Kers op de taart zijn de eerste deals, getuige dit succesverhaal (https://vindictbedrijf.nl/succesverhaal-flatfield-databyte/).
 
Partner
Na de introductiefase van ICTpartnergezocht, die niet alleen tijd, maar ook geld kost, vindt Leeuwenburgh het tijd om op zoek te gaan naar een partner en investeerder. De financiële huishouding moet op orde komen en ondersteuning op het gebied van online marketing kan absoluut geen kwaad.
 
Zonder businessplan, maar met een goedwerkend prototype, is een goede PR-dame aan het werk gezet. Zij zorgt er voor dat ICTpartnergezocht via de media onder de aandacht komt bij investeerders. Na Emerce, de Marketingtribune, de Ondernemer (die kopt met: ‘de Tripadvisor voor ICT bedrijven’) en een optreden bij BNR, worden er vele deuren geopend. Niet alleen (middel)grote investeerders tonen interesse. Ook familie, vrienden en oud-collega’s zijn bereid om financiële ondersteuning te bieden.

Dutch Blue
Omdat de benodigde investering voor het merendeel bestaat uit online marketing, worden afspraken met diverse marketingbureaus gepland; experts op het wereldwijde web. Bij het eerste gesprek is het direct raak. Met het Rotterdamse online marketingbureau Dutch Blue gaat ICTpartnergezocht een samenwerking aan, ondersteund door een externe investeerder.

Zoals je van een Rotterdams bedrijf kunt verwachten, is de daad bij het woord gevoegd. Een team van professionals heeft druk aan een nieuwe portal gewerkt. Ervaren webdesigners, voor wie niets te gek lijkt. Gepassioneerde developers, die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Online marketeers, die alles wat met internet te maken heeft, omzetten in conversie. Dit alles onder toeziend oog van een investeerder met een enorm netwerk in binnen- en buitenland.

Match
Bijzonder trots presenteren Leeuwenburgh en Dutch Blue het eerste wapenfeit: een gloednieuwe website onder een nieuwe titel: VindICTbedrijf.nl. ‘Responsive’,‘user-experience’,‘design’; overal is aan gewerkt. Het algoritme achter het zoeken naar een geschikt ICT-bedrijf is sterk verbeterd, waardoor vraag en aanbod nog beter samenkomen en er een betere match ontstaat. De basisgedachte achter deze ICT-dienstverlener is nu sterker dan ooit: organisaties helpen met het snel en eenvoudig vinden van betrouwbare ICT-bedrijven en ICT-bedrijven helpen met het vinden van nieuwe klanten.

Het spreekt voor zich dat iedereen een review kan achterlaten op de website.

Over VindICTbedrijf.nl
Cassim Leeuwenburgh (1979) is oprichter van ICTpartnergezocht.nl, dat verder gaat als VindICTbedrijf.nl. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam. Leeuwenburgh heeft meer dan tien jaar werkervaring als account- en salesmanager in het ICT- en bankwezen. Hij weet hoe lastig het is voor een ondernemer om een passend, specialistisch ICT-bedrijf te vinden, maar ook voor welke uitdagingen ICT-bedrijven, distributeurs en vendoren iedere dag staan. Een online platform, dat alle partijen uit het ICT-landschap samenbrengt en waar ICT-bedrijven vergeleken kunnen worden op basis van specialismen en reviews van vorige opdrachtgevers, moet meer transparantie bieden aan een overvolle ICT-markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-06T10:00:00.000Z VindICTbedrijf.nl
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.