Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Info Support ontwikkelt app voor Mobilock

Dit artikel delen:

Een deelfiets die je eenvoudig kunt reserveren en van het slot kunt halen met je mobiele telefoon; dit kan met Mobilock, een platform voor het delen van fietsen. ICT-dienstverlener Info Support ontwikkelde samen met startup Mobilock een nieuwe app voor dit platform. Met deze veilige en betrouwbare app, die gebaseerd is op het Microsoft Azure-platform, kunnen gebruikers eenvoudig Mobilock-fietsen reserveren en gebruiken.

Mobilock is beschikbaar voor verschillende soorten organisaties, zoals fietsverhuurbedrijven en bedrijven die fietsen ter beschikking willen stellen voor hun werknemers of klanten. De eerste gebruikers zijn vervoersmaatschappij Syntus en het Duitse energiebedrijf Naturstrom. De fietsen zijn voorzien van GPS, zodat de eigenaar altijd de huidige locatie kan achterhalen.

"Nederland telt meer fietsen dan inwoners", aldus Lammert Vinke, Unit Manager Mobility and Public bij Info Support. "Het bijzondere aan Mobilock is dat het eenvoudig is om fietsen te delen, zonder dat hier een infrastructuur voor nodig is om fietsen op een vaste plek te stallen. Immers: de fietsen kunnen in principe overal worden afgehaald, geopend en gedeeld. Het is mooi om te zien dat deze Internet of Things-technologie ervoor zorgt dat mensen overal in Nederland toegang krijgen tot een deelfiets. Voor de ontwikkeling van de app was het vooral belangrijk om een gebruiksvriendelijke interface te maken die tegelijkertijd ook veilig en betrouwbaar is. Mobilock heeft alles in zich om de nieuwe standaard te worden voor het delen van fietsen. Wij zijn dan ook heel trots dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen hieraan.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-03T09:42:26.000Z Info Support
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.