Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

talent.io komt naar Nederland

Dit artikel delen:

talent.io start een talentwervingsplatform voor Nederlandse bedrijven en tech-professionals die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Het bedrijf opent zijn vierde vestiging in de Nederlandse hoofdstad. talent.io heeft voor Amsterdam gekozen omdat de stad het hart vormt van een bruisende technologie-scene met meer dan 1.600 startups en vele organisaties die hun vacatures maar lastig kunnen vervullen. Het talentwervingsplatform van talent.io gaat 4 februari live.

Het aantal openstaande vacatures in Nederland is met 262.000 gestegen tot recordhoogte volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit betekent een groei van 11.000 in het derde kwartaal van 2018 en een gestage kwartaal-op-kwartaalgroei over de afgelopen vijf jaar. Nergens is de uitdaging om geschikt talent te vinden groter dan in de IT-industrie. Eén op de vier bedrijven in de sector geeft aan vanwege personeelstekort niet te kunnen voldoen aan de vraag naar zijn producten.

"De eisen van organisaties die op zoek zijn naar talent en de eisen van talenten die op zoek zijn naar een aansprekende werkgever, zijn de afgelopen jaren drastisch veranderd. Met name in de technologiebranche”, legt Flip van Eijndhoven uit, algemeen directeur van talent.io Nederland: “Er was tot nu toe geen platform in Nederland dat aan deze nieuwe eisen voldoet. Met onze start in Nederland is dit nu veranderd. Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheid om de HR-markt hier verder te helpen en het enorme groeipotentieel binnen deze markt te realiseren.”

Vier jaar geleden verscheen talent.io in Parijs op de tech-HR-markt. Het bedrijf werd opgericht door ontwikkelaars die de noodzaak en de mogelijkheid zagen om een “reverse talentwervingsplatform” te creëren. Enerzijds om de werving van tech-professionals voor organisaties te stroomlijnen en anderzijds om het professionals makkelijker te maken aan een nieuwe baan te komen.

Het innovatieve concept van reverse recruitment maakt het mogelijk dat organisaties solliciteren naar werkzoekenden die passen bij de profielen die zij nodig hebben om hun teams te versterken. Het garandeert een hoge kwaliteit van sollicitanten in de wervingspijplijn van een organisatie. Die bereikt namelijk gericht personen met een passend profiel. Voor werkzoekenden neemt het de noodzaak weg om meerdere keren persoonlijk voor een aantal potentiële banen te solliciteren.

Het platform van talent.io biedt wekelijks een selectie van profielen van meer dan tweehonderd tech-professionals die actief op zoek zijn naar een nieuwe functie. Het spectrum bevat softwareontwikkelaars, datawetenschappers, productmanagers en vele andere technische functies.

De interface stelt bedrijven (momenteel meer dan drieduizend) in staat hun zoektocht te focussen door te filteren op ervaring en specifieke technische vaardigheden. Vervolgens kunnen zij rechtstreeks contact opnemen met potentiële werknemers en hen uitnodigen aan het sollicitatieproces van het bedrijf deel te nemen. De responsratio bedraagt 98%.

Het verdienmodel van talent.io is succesvol. Toegang tot talent.io is gratis voor zowel organisaties als werkzoekenden. Voor kandidaten is het complete proces helemaal gratis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-21T13:27:08.000Z talent.io
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.