Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nederlandse startup Mailsociety blaast e-mail nieuw leven in

Dit artikel delen:

Mailsociety, een e-mail app van Nederlandse bodem, is vanaf vandaag beschikbaar in de App Store.

Met 4,3 miljard gebruikers  wereldwijd, vormt e-mail nog steeds een onmisbare spil in online communicatie. Toch geloven de oprichters dat de volledige mogelijkheden met e-mail momenteel  nog niet benut worden. Waar bedrijven als Google en Microsoft zich voornamelijk  richten op de zakelijke toepassing van e-mail, richt Mailsociety zich specifiek op het  gebruik in ons dagelijks leven. Van online winkelen tot het boeken van een vakantie  en van nieuwsbrieven tot het volgen van een pakketje. Door zich juist op dit  segment te richten, wil de app ook de aansluiting vinden bij de jongere generatie  die het medium nog steeds nodig heeft maar vervreemd is geraakt als gevolg van  de verouderde uitstraling van huidige e-mail apps.  

"Met Mailsociety maken we e-mail intuïtiever en visueel aantrekkelijker, net zoals  gebruikers gewend zijn bij het gebruik van social media-achtige platformen. Dit  geeft een beter overzicht waardoor gebruikers meer rust ervaren en efficiënter op  de hoogte blijven.” aldus Mailsociety oprichter Niels van Meurs (26). Eén beeld zegt  meer dan duizend woorden is hierbij de leidraad, wat zich in de app vertaalt op  meerdere manieren;  

  • E-mails in de huisstijl van de verstuurder
  • Swipe je e-mails in bundels om te categoriseren
  • In plaats van een inbox komt alles binnen in een To Do lijst
  • Ontdek nieuwe nieuwsbrieven en abonneer op interessante deals
  • Login met je huidige e-mail account

Mailsociety is dit jaar o.a. onderdeel geweest van de Nederlandse delegatie tijdens  de Startup Missie naar de Web Summit in Lissabon. Door hier gesproken te hebben  met leidende techbedrijven, werd hun visie bevestigd dat deze versie slechts het  startpunt zal zijn in het bouwen van een heel ecosysteem rondom hun e-mail app.  Dankzij de meer dan 10 jaar ervaring in de in de e-mail industrie van  mede-oprichter Dave Hoeks (33), is de kennis in huis om deze volgende stappen uit  te voeren. Momenteel sturen Niels en Dave hun team aan vanaf een kantoor in  Noordwijkerhout/Noordwijk. Via hun partner en pre-seed investeerder Moqod  hebben zij toegang tot een internationaal team aan developers en zit remote  werken vanaf dag één in hun bedrijfscultuur. De volgende stap is het ophalen van  de volgende investeringsronde, wat al in volle gang gezet is.    Mailsociety is nu beschikbaar voor Apple met je Gmail account en volledig gratis te  gebruiken. Download de Mailsociety app hier of meld je aan voor de wachtlijst van  Android.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-14T17:00:38.000Z Moqod


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.