Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Armis haalt centaur status als snelst groeiende cyber start-up

Dit artikel delen:

Amsterdam, 15 februari 2023 - Armis, de marktleider van diensten op het gebied van asset visibility en cyber security, maakt vandaag bekend dat het de grens van 100 miljoen dollar aan jaarlijks terugkerende inkomsten (ARR) heeft overschreden. Het bedrijf wist in minder dan vijf jaar van 1 naar 100 miljoen dollar omzet te groeien. Dit maakt het bedrijf tot een van de snelst groeiende centauren in de SaaS- en cloudsector en de snelst groeiende cyber start-up voor asset visibility, intelligence en security.

 "Het zo snel bereiken van de centaur status bewijst dat we vraagstukken van organisaties goed oplossen en klanten wereldwijd ons verkiezen boven andere aanbieders", aldus Yevgeny Dibrov, CEO en medeoprichter van Armis. "Armis biedt een uitgebreid platform waarmee klanten al hun wensen op het gebied van asset visibility, kwetsbaarheid, intelligence en security vanuit één plek kunnen beheren. Terwijl we kijken naar toekomstige mogelijkheden, waaronder een mogelijke beursgang, blijven we ervoor zorgen dat we efficiënt groeien, ons bedrijfs- en partnermodel maximaal uitbouwen en op koers blijven bij het streven naar winstgevendheid van de cashflow."

De explosieve groei van Armis komt door het succes van het platform dat zorgt voor de zichtbaarheid en beveiliging van apparaten op het netwerk. Wereldwijd wordt het gebruikt door vooruitstrevende organisaties en Fortune 100-bedrijven zoals Colgate-Palmolive, Mondelez International, DocuSign, Allegro Microsystems, Takeda Pharmaceuticals en vele nationale, regionale en federale instanties in Noord-Amerika, EMEA en APJ.  

Na een investeringsronde van 300 miljoen dollar in november 2021 werd Armis gewaardeerd op 3,4 miljard dollar. Daarmee werd het een van de populairste start-ups op het gebied van cybersecurity. Armis wordt gefinancierd door bekende investeerders, waaronder Insight Venture Partners, CapitalG, Brookfield, One Equity Partners & Georgian. 

Armis heeft een uitgebreid kanaal-, wederverkoop- en distributiemodel ontwikkeld en is partner met organisaties als Accenture, AWS, Booz Allen Hamilton, Capgemini, Check Point, Fortinet, Google Cloud, HCL, KPMG, Kroll, Nuvias, SentinelOne, ServiceNow, Wipro en honderden andere bedrijven. Zo hebben Armis-klanten overal ter wereld toegang tot diensten en ondersteuning.  

"We focusten sterk op een efficiënte groei van het bedrijf, hoge brutomarges en winstgevendheid op korte termijn en boekten op al deze onderdelen enorme vooruitgang", aldus Jonathan Carr, Chief Financial Officer van Armis. "Ik ben trots dat we op schema liggen om onze sterke groei voor te zetten en in 2024 winstgevend te zijn op het gebied van cashflow, twee kwartalen eerder dan oorspronkelijk gepland. Gecombineerd met onze sterke balans bevinden we ons in een zeer goede positie om de kansen die voor ons liggen te maximaliseren." 

In 2021 en 2022 kwalificeerde Deloitte Armis als een van de snelst groeiende technologiebedrijven in Noord-Amerika. In 2022 werd Armis verkozen tot Tech Growth Business of the Year. Om de voortdurende groei en ambitie om toegang tot de diensten zo gemakkelijk mogelijk te maken, is Armis nu ook beschikbaar op zowel de Google Cloud marketplace als de AWS marketplace, waardoor het bedrijf een groter marktbereik realiseert.

Armis opereert in een unieke positie die sterk wordt beïnvloed door de snelle toename van het aantal onbeheerde apparaten. Armis verwacht dat het aantal onbeheerde apparaten alleen al in 2025 de 50 miljard zal overschrijden. De explosieve toename in connectiviteit en de oneindigheid van deze aangesloten apparaten leidt tot een aanzienlijke vraag naar de diensten van Armis.  

Het Armis Platform is het meest uitgebreide asset intelligence platform in de markt. Het verschaft een eenduidige zichtbaarheid van assets en superieure beveiliging voor IT, IoT, OT, IoMT, cloud en cellulair-IoT, beheerd of onbeheerd. In 2022 heeft Armis het aantal modules waarop klanten zich kunnen abonneren uitgebreid. Dit zorgt voor een toename van het aantal ondersteunde realtime use cases en geeft meer waarde aan klanten.  

Armis ondersteunt met het inzicht krijgen in, en beveiligen van de operationele omgevingen van enkele van de grootste luchthavens en havens wereldwijd. Het zorgt ervoor dat kritieke infrastructuur en toonaangevende fabrikanten 24/7, 365 dagen per jaar online beschikbaar blijven. Armis helpt levens redden met de beveiliging van medische apparatuur en patiëntenzorgomgevingen in enkele van de grootste gezondheidszorgorganisaties ter wereld. Daarnaast zorgt Armis ervoor dat landelijke, provinciale- en lokale entiteiten beter beschermd zijn tegen cybercriminelen, schurkenstaten en andere kwalijke partijen. 

Bedrijven vertrouwen op de realtime en continue bescherming van Armis om alle beheerde en onbeheerde assets in IT, cloud, IoT-apparaten, medische apparaten (IoMT), operationele technologie (OT), industriële controlesystemen (ICS) en 5G in hun context te zien.

Aanvullende casestudy’s

###

Over Armis  Armis is marktleider in asset visibility en cybersecurity. Met het eerste unified asset intelligence-platform dat ontworpen is om de nieuwe en complexe aanvalsoppervlakken van aangesloten apparaten te beschermen. Fortune 100-bedrijven vertrouwen op de real time, continue bescherming van Armis om volledig inzicht te hebben in beheerde en onbeheerde apparaten in IT, cloud, IoT, medische technologie (IoMT), operationele technologie (OT), industriële controlesystemen (ICS) en 5G. Armis biedt passieve bewaking en beheersing van alle aangesloten apparaten, risicobeheer en geautomatiseerde netwerkcontrole. Armis is een particulier bedrijf met een hoofdkantoor in Californië van de Verenigde Staten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-16T12:35:15.000Z Armis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.