Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De top 3 softwares om websites mee te (laten) bouwen

Dit artikel delen:

Je kent het wel, van die reclames waar bedrijven je ‘de beste website software’ proberen aan te smeren. Al zoek je een keer op Google naar zoiets dergelijks, dan zit je vervolgens weken lang vast aan irritante advertenties die pleiten de beste software voor websites te zijn. Niet gevreesd! In dit artikel gaan we onafhankelijk in op 3 van de beste en meest populaire softwares om websites mee te bouwen.

Wordpress

Wordpress is ‘s werelds populairste CMS. Meer dan 38% van alle live websites op aarde is Wordpress. Waarom? Vooral omdat WordPress gratis is. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom het zo populair is geworden. Het heeft de drempel om snel een mooie website te (laten) bouwen zwaar verlaagd.

Het is belangrijk om te melden dat alleen de kernsoftware van Wordpress gratis is. Voor alle thema's of plug-ins die je installeert kunnen kosten voor in rekening worden gebracht.

Toch kun je met WordPress een prachtige professionele website bouwen en geld besparen voor andere dringende zakelijke behoeften. 

Voor veel agencies is Wordpress ook de eerste keuze. Bedrijven die hun website laten maken door een professionele agency kunnen in de meeste gevallen ervan uitgaan dat hun website met Wordpress gemaakt zal worden. 

Webflow

Veel bedrijven switchen tegenwoordig naar Webflow voor de bouw van hun site. En daar liggen natuurlijk goede redenen aan ten grondslag. Webflow biedt namelijk een CMS-platform dat het mogelijk maakt om op maat gemaakte websites te bouwen op een relatief makkelijke manier, in een korte tijd. Dit komt door de "no-code" ontwikkelingsaanpak. Met deze aanpak komt de mogelijkheid om bepaalde delen van de website te bouwen en het ontwerp/bouwproces te stroomlijnen. 

Ook niet-developers kunnen overweg met Webflow. Dat maakt het voor de klanten van website agencies interessant als zij zelf de website gemakkelijk willen kunnen aanpassen. Maar wat de voornaamste reden is om over te stappen op Webflow is de ultra-sterke engine waarmee je animaties en andere transities kan bouwen. Webflow websites staan bekend om de snelle laadtijden en smoothe animaties. Het nadeel is wel dat het niet zoals Wordpress gratis is. Heb je dus een dikker budget, en ben je opzoek naar unieke transities op je website? Check dan eens Webflow. 

WIX

Als derde lichten we WIX uit. Wix is net als Wordpress en Webflow een software waarmee je gemakkelijk een website in elkaar kan zetten. Waar WIX mee uitblinkt ten opzichte van de andere twee softwares is beveiliging. Het valt niet te ontkennen dat beveiliging in de online wereld cruciaal is. Indien je niet bekend bent met het beveiligen van je website dan is WIX perfect voor jou. De ingebouwde beveiligingssoftware neemt alle zorgen uit handen. Je website is het hart van de communicatie van je bedrijf. Als deze niet veilig is, kunnen belangrijke zakelijke relaties in gevaar komen. 

De bedreigingen kunnen vele vormen aannemen: een website infecteren met malware om die malware te verspreiden onder bezoekers van de site, klantinformatie stelen, zoals namen en e-mailadressen, creditcard- en andere transactie-informatie stelen, de website toevoegen aan een botnet van geïnfecteerde sites, en zelfs het kapen of crashen van de site. 

Verder wordt WIX wel vaak in een slecht daglicht gezet. Sommigen zijn ontevreden over de support van WIX en raden daarom eerder Wordpress of Webflow aan. Wordpress heeft namelijk zo veel documentatie online staan dat je bijna altijd wel uit je probleem komt door het even te Googlen. Daarnaast heeft Webflow zelf een goede support afdeling.

Samenvattend

Dus, welke is nou het beste? Wil je simpliciteit aan de achterkant van je website? Dan is Wordpress perfect voor jou. Mocht je juist daarvan wat willen inleveren en eerder een ‘vette’ website willen laten maken? Kies dan voor Webflow. Weet je niet veel van websites af en wil je gewoon wat simpels? Neem dan eens een kijkje bij WIX. De beste software hangt dus geheel af van waar jij naar op zoek bent. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-20T14:33:25.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.