Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Interconnect behaalt transitie ISO 9001:2015

Veiligheidscertificaat

De organisatie Interconnect, Internet Service Provider voor de zakelijke markt, heeft de transitie van ISO 9001:2008 naar ISO 9001:2015 behaald. Met dit certificaat toont de organisatie aan dat zij voldoen aan de normen van de internationale standaard voor Kwaliteitsmanagement met de zakelijke diensten die zij aan haar klanten levert.

Met het ISO 9001:2015 certificaat heeft Interconnect een instrument ontwikkeld om de organisatie continu te verbeteren. “Middels ISO 9001:2015 identificeren en optimaliseren wij onze processen, managementstructuren, communicatiestructuren, taken en verantwoordelijkheden”, aldus Bram Pattinaja, Kwaliteitsmanager Interconnect. “De efficiëntie van de werkzaamheden wordt verhoogd en de verbeteringen worden tijdig gesignaleerd en geïdentificeerd.” Het beheer van een kwaliteitsmanagementsysteem zorgt voor een significant kader met als doel zakelijke verbetering waaronder het leveren van efficiëntie en het verbeteren van de klanttevredenheid.

Interconnect is reeds gecertificeerd op de normen ISO 9001:2008 Kwaliteitsmanagement, ISO/IEC 27001:2013 Informatiebeveiliging en ISO 14001:2004 Milieumanagement. “Nu ISO 9001:2015 is geïmplementeerd kan het nog vollediger en gemakkelijker geïntegreerd worden in een integraal managementsysteem in combinatie met ISO/IEC 27001:2013 en in de nabije toekomst met ISO 14001:2015.” De normen beschikken allen over een algemene hoofdstructuur, de ‘High Level Structure’ (HLS) waardoor meervoudige managementsystemen makkelijker geïmplementeerd kunnen worden. “Omdat de normen dezelfde termen en definities hanteren, sluiten deze perfect op elkaar aan. Daarnaast is ISO 9001:2015 gebaseerd op het beheren van kansen en risico’s en daarvoor is een proactieve houding vereist.” Bij een proactieve denk- en werkwijze wordt er bij Interconnect actiever gelet op gespecificeerde verbeteracties om nog meer focus te leggen op eisen en wensen van de klant.

Risico’s en kansen zijn inzichtelijk gemaakt, waardoor Interconnect zijn proactieve houding nog meer heeft versterkt. De implementatie van ISO 9001:2015 zorgt voor meer efficiëntie in interne processen en genereert meer betrokkenheid en motivatie bij de medewerkers van een organisatie.

De samenwerking met BSI heeft Interconnect als zeer prettig ervaren. ‘Wij hebben veel steun gekregen van BSI en de betrokken auditoren. Aan de hand van waardevolle opmerkingen kan het integraal managementsysteem wederom verbeterd worden”, aldus Bram Pattinaja. Het certificatietraject is uitgevoerd door Ali Yeganeh, auditor bij BSI: “Interconnect is een professionele organisatie en één van de grotere partijen in Nederland voor het leveren van datawarehousing en Clouddiensten. Het kwaliteitsmanagementsysteem wordt optimaal benut voor het realiseren van de ondernemingsdoelstellingen en de organisatie is er goed in geslaagd om de nieuwe norm in één keer succesvol te implementeren.”

Aan organisaties die willen starten met certificatie op ISO 9001:2015 Kwaliteitsmanagement, kan Interconnect het volgende meegeven: “Pak niet alles tegelijk aan, maar houdt vooral de focus. Betrek de directie, het management en de leidinggevenden, maar ook de medewerkers uit de organisatie erbij om het managementsysteem vanuit meerdere perspectieven te benaderen. Daarmee vergroot je de betrokkenheid van de algehele organisatie.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-14T09:23:00.000Z Interconnect Services BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.