Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

EvoSwitch wint Best Energy Solution award

EvoSwitch, een provider van 100% CO2-neutraal ingerichte datacenters in de regio Amsterdam en de Verenigde Staten, met EvoSwitch OpenCloud als eigen cloud interconnectie platform, heeft de ‘Best Energy Solution’ award gewonnen tijdens Datacloud Europe 2017 in Monaco (6-8 juni). Deze award is een erkenning voor de in eigen huis geëngineerde, free cooling gebaseerde technologie van EvoSwitch met ultra-lage PUE-waarden. De technologie is door EvoSwitch geïmplementeerd in zijn datacenter campus in Europa (Amsterdam regio).

Tijdens de Datacloud Europe 2017 ceremonie in Monaco gisteravond, was EvoSwitch een van de vier genomineerden voor de ‘Best Energy Solution’ award. Andere bedrijven die door het panel van juryleden waren geselecteerd, zijn: Aspertitas, EcoCooling en NLDC. Datacloud Europe is een evenement van BroadGroup voor de cloud en datacenter industrie dat jaarlijks plaatsvindt.

Als eigenaar en operator van CO2-neutraal ingerichte datacenters in Europa (Amsterdam regio) en de Verenigde Staten (regio Washington DC), heeft EvoSwitch zijn eigen energie-efficiënte, free cooling gebaseerde datacenter technologie ontworpen en geëngineerd. De in-huis ontwikkelde technologie is specifiek afgestemd op veeleisende datacenter omgevingen voor ‘multi-tenant’ toepassing en cloud gebruik. Tijdens de award ceremonie gisteravond in Monaco waren Eric Boonstra (Chief Executive Officer EvoSwitch) en Patrick van der Wilt (Commercial Director EvoSwitch) aanwezig om te horen of hun energie-efficiënte datacenter ontwerp met ultra-lage PUE-waarden als winnende technologie uit de bus zou komen. Gisteravond werd duidelijk dat de datacenter innovatie van EvoSwitch een ‘award-winnende’ oplossing genoemd mag worden.

Datacloud’s Best Energy Solution award is een erkenning voor een datacenter faciliteit, een team, of een individuele persoon met een innovatieve benadering en een aantoonbare track record als het gaat om het implementeren van energie-efficiënte oplossingen in de datacenteromgeving. Het panel van juryleden was op zoek naar organisaties die nadrukkelijk hebben laten zien wat innovatie op het gebied van energie-efficiëntie binnen datacenters kan opleveren. Bij voorkeur moest dit een innovatie op het gebied van energiemanagement zijn die interessant is voor de ‘wereldwijde’ datacenter industrie.

“De Datacloud Awards vormen een podium voor enkele van de best presterende bedrijven, individuen en technologieën in deze competitieve industrie met steeds groter wordende uitdagingen,” zegt Gerd J. Simon, voorzitter van het jurypanel. “De Best Energy Solution award is een categorie met veel aanmeldingen en stuk voor stuk bijdragen van uitstekende kwaliteit, wat illustratief is voor de verandering en algehele innovatie in de datacenter industrie op dit moment. Wij feliciteren EvoSwitch met deze prestatie.”

Modulair datacenter ontwerp

De datacenter technologie van EvoSwitch heeft een innovatief ontwerp. Dat wordt nu dus door de eerste prijs voor ‘Best Energy Solution’ tijdens BroadGroup’s Datacloud Europe 2017 evenement bevestigd. De innovatie van EvoSwitch is een zeer modulaire, gecontaineriseerde datacenter architectuur waaraan inmiddels octrooirechten zijn verleend. Het geïntegreerde en flexibele ontwerp van de datacenter infrastructuur is maximaal geoptimaliseerd voor energie-efficiëntie, operationele efficiëntie en ultrakorte doorlooptijden voor het implementeren en in gebruik nemen van een nieuw datacenter.

“Door het winnen van deze datacenter energie-efficiëntie award, laten wij zien dat EvoSwitch perfect gepositioneerd is om klanten wereldwijd tegemoet te komen bij hun dynamische behoeften als het gaat om onder andere hybride cloud en IoT,” zegt Eric Boonstra, CEO van EvoSwitch. “Het feit dat EvoSwitch is genomineerd voor Best Energy Solution tijdens het Datacloud Europe evenement vandaag, is een nieuw signaal dat we op de goede weg zijn als het gaat om EvoSwitch’s innovatie en engineering inspanningen in Europa en de Verenigde Staten. In lijn met de sterke groei van EvoSwitch, onze strategische ambities en groeiende vraag naar onze innovatieve datacenter benadering, verwachten we binnenkort andere grote aankondigingen te zullen doen.”

Over EvoSwitch

EvoSwitch levert veilige en duurzame datacenter services middels cloud- en carrier-neutrale datacenters in Europa en de Verenigde Staten. EvoSwitch biedt huisvesting aan een groeiend ecosysteem van klanten en uitgebreide opties voor interconnectie en hybride cloud. Ook biedt het bedrijf toegang tot publieke cloud omgevingen en mogelijkheden om op ’the edge’ van het internet te opereren. EvoSwitch faciliteert globaal en lokaal opererende klanten om hun IT infrastructuren in te richten voor groei. In totaal is 13.000 m2 datacenter vloeroppervlakte beschikbaar voor het creëren van waarde voor klanten en partners, waarbij volop ruimte is om verder te groeien - aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

In reactie op klantvragen en ontwikkelingen in de markt, heeft EvoSwitch een uitgebreid portfolio aan managed services opgebouwd, waaronder EvoSwitch OpenCloud. Dit is een cloud-neutrale marktplaats voor low-latency interconnectie binnen hybride cloud omgevingen waar onderhand veel partners bij zijn aangesloten. Als een van de eerste colocatie datacenters in Europa die ultra-lage PUE-waarden realiseerde en 100% duurzame energie gebruikte, biedt EvoSwitch engineering ondersteuning op het gebied van duurzame datacenter inrichting. De engineering teams van EvoSwitch ondersteunen klanten onder andere bij het optimaliseren van hardware configuraties, het monitoren van omgevingscondities, en het reduceren van energieverbruik.

De datacenters van EvoSwitch in zowel Europa als de Verenigde Staten bieden enterprise security niveaus, terwijl de onafhankelijk geaccrediteerde faciliteiten aan strikte compliance eisen en internationale standaarden voldoen, waaronder ISO 27001:2013, ISO 14001:2004, PCI-DSS, SIOC1 Type II, en LEED Gold.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-07T16:09:12.000Z EvoSwitch
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.