Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Open Cloud Foundation garandeert keuzevrijheid

OVH kondigt, in samenwerking met verschillende grote cloudorganisaties, de oprichting van de Open Cloud Foundation aan. Dit initiatief heeft als doelstelling standaarden te ontwikkelen waardoor keuzevrijheid in cloudoplossingen wordt gegarandeerd. Bedrijven kunnen dan altijd gebruikmaken van verschillende clouddiensten en zitten niet vast aan een leverancier.

De cloudindustrie stimuleert innovatie als nooit tevoren. Cloudoplossingen bieden bedrijven de mogelijkheid IT-diensten uit te breiden en te standaardiseren. Naar verwachting is binnenkort alles in de cloud beschikbaar ‘as-a-service’. Dit varieert van infrastructuren en diensten tot complete platformen, functies of kennisniveaus. Een gevolg van deze trend is dat veel bedrijven steeds meer gebruikmaken van cloudoplossingen, zodat ze eenvoudig kunnen groeien en blijven innoveren.

Steeds meer van deze organisaties kiezen ervoor om data, algoritmen, diensten en de infrastructuur te hosten via de cloud. Hierin schuilt het gevaar dat het onduidelijk is wie nu eigenlijk de eigenaar of beheerder is van data en tegelijkertijd vaak concurrentiegevoelige informatie. Het is voor bedrijven daarom belangrijk om niet afhankelijk te zijn van slechts één cloudaanbieder. De grote spelers op de cloudmarkt zijn vaak in de positie om standaarden in de markt te creëren die het gebruikersgemak van de cloud niet altijd beter maakt. Gebruikers zitten hierdoor vast aan één leverancier, terwijl klanten altijd de mogelijkheid moeten hebben zelf een strategie op te bouwen die is gebaseerd op diensten van verschillende leveranciers. De verschillende clouddiensten moeten dan kunnen interacteren met de bestaande diensten die binnen het bedrijf worden toegepast.

Voor de groei van bedrijven is het belangrijk om de cloud open te houden. Het moet mogelijk zijn om op ieder moment te kiezen tussen verschillende leveranciers, waardoor bedrijven toegang hebben tot alle mogelijke clouddiensten (IaaS, PaaS, SaaS, etc.). Op deze manier zijn ook de nieuwe spelers op de cloudmarkt in staat innovatie te stimuleren.

Het is van belang dat organisaties in de cloudindustrie samenwerken om nieuwe standaarden te ontwikkelen. Dit, zodat deze enerzijds aansluiten bij de snel veranderende technologie, maar ook passen bij de standaarden die op dit moment al worden gehanteerd. Door samen te werken, worden er ook aanvullende standaarden ontwikkeld die aansluiten bij de vraag vanuit de markt wereldwijd. Dit is dan ook het doel van de Open Cloud Foundation. De Foundation zet zich in om de cloud open te houden door leveranciers, klanten, onderzoeksorganisaties en regulerende instanties samen te brengen om nieuwe standaarden te ontwikkelen. Van ieder lid van de Foundation wordt verwacht dat het de overkoepelende doelen ondersteunt en deelneemt aan tenminste één werkgroep.

De Open Cloud Foundation start officieel in het eerste kwartaal van 2018. De organisaties die al hebben aangegeven interesse te hebben om zich bij het initiatief aan te sluiten zijn: Akrons, Aruba, Auchan Retail, BCG, CISPE, CITC EuraRFID, GoDaddy, ICT4V, Ikoula, INRIA, Intel, ISPConnect, i2Coalition, Kamet (Axa), La Poste Colissimo, Linkbynet, NetApp, OpenStack Foundation, Ormuco, Plesk, SolidHost, Sourcia, UKCloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-18T12:42:58.000Z OVH
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.